Gemeente 's-Hertogenbosch

05-03-2008
Extra verkeersmaatregelen Kraanvogellaan
Eind 2005 heeft de gemeente een verkeerstelling gehouden omdat zij vele klachten kreeg van bewoners uit de Kraanvogellaan, Engelen. Uit het onderzoek is gebleken dat de snelheid op bepaalde wegvakken inderdaad te hoog is. Daarom is in samenwerking met Bestuursraad Engelen/Bokhoven, bewoners van de Kraanvogellaan en de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer van de gemeente 's-Hertogenbosch bekeken welke verkeersmaatregelen aangebracht kunnen worden.

Op 5 november 2007 is een bijeenkomst geweest in de Engelerschans waarbij door diverse bewoners is toegelicht wat de klachten zijn. Daarna heeft de verkeerskundige toegelicht wat wel/niet is toegestaan bij het aanbrengen van 30 km/uur-maatregelen. Ook de voor en nadelen zijn besproken van diverse verschillende maatregelen die door de bewoners zijn aangedragen. Door middel van de vooraf aangegeven criteria is gezamenlijk bekeken welke maatregelen kunnen en/of moeten worden aangebracht.

Dit voorstel is vervolgens voor advies aan de Bestuursraad aangeboden en deze heeft op 25 februari 2008 een positief advies uitgebracht. Het plan houdt in dat de huidige 30 km/uur-borden ter hoogte van de rotonde worden verschoven in de richting van de Aalscholverlaan, bestaande betonnen drempel ter hoogte van huisnummer 63 wordt vervangen door een nieuwe drempel over de volledige breedte, nieuwe verkeersdrempels ter hoogte van huisnummers 53 en 37 en een nieuwe busvriendelijke drempel ter hoogte van huisnummer 34. De al aanwezige verkeersmaatregelen worden beoordeeld of deze nog voldoen aan de richtlijnen.

De werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden in maart/april 2008 uitgevoerd worden.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Koen Gijsbrechts, verkeerskundige bij de gemeente, tel. (073) 615 91 74.