ABVAKABO FNV

Breng uw stem uit over sociaal plan Nuon

Eind vorig jaar hebben wij in vijf bijeenkomsten op verschillende plekken in het land met leden gesproken over onze inzet voor een nieuw Sociaal Plan voor Nuon. U kunt nu uw stem uitbrengen over het resultaat.

Zoals u inmiddels bekend zal zijn, is het overleg inmiddels afgerond. Er ligt een resultaat waarover u uw stem kan uitbrengen. In hoofdzaak gaat het om een verlenging van het per 1 januari 2008 verlopen Sociaal Plan. De voornaamste wijzigingen leest u hieronder. In detail kunt u het een en ander nalezen in onze nieuwsbrief van 5 maart.

Looptijd

De looptijd van het sociaal plan is 3 jaar (van 1 januari 2008 tot 1 januari 2011). Als Nuon voor die tijd splitst geldt voor de nieuwe ondernemingen PLB en NWB dit sociaal plan als uitgangspunt.

Vergoeding bij standplaatswijziging

Bijlage 2 wordt aangepast en wel zodanig dat de duur verlengd wordt van 2 naar 3 jaar en dat er in plaats van ov tweede klasse ov eerste klasse is afgesproken alsmede de noodzakelijke kosten voor parkeren bij gebruik van P&R in combinatie met openbaar vervoer.

Matiging ontslagvergoeding

Ten aanzien van de bepaling in artikel 9.11.2 is inzake eventuele matiging ontslagvergoeding overeengekomen dat medewerkers die niet onder het FUR-overgangsrecht vallen ook worden gematigd in hun ontslagvergoeding indien de uitkering, met inachtneming van periode van werkbegeleiding en WW + Bovenwettelijke WW, van het Keuzepensioen tussen einde uitkering en 65 de grens van 80 procent (60 jaar) of 70 procent (na 61 jaar) overschrijdt.

Rol toetsingscommissie en directeur HRM

Er is een mogelijkheid tot ingrijpen door de directeur HRM ingebouwd, indien het Job Center van mening is dat een kandidaat ten onrechte niet wordt geplaatst.

De volledige tekst van het akkoord vindt u hier. Naar onze mening hebben wij het sociaal plan hiermee op een aantal punten verbeterd. Daarom leggen wij dit plan met een positief advies aan u voor. Het laatste woord is uiteraard aan u. U kunt uw stem uitbrengen tot en met 14 maart 2008.

Breng nu uw stem uit!