Politie Midden- en West Brabant

Opnieuw aanhoudingen in drugsonderzoek

ROOSENDAAL, 5 maart 2008

ROOSENDAAL/STEENBERGEN: Rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit hebben maandag en woensdag in totaal vier personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in verdovende middelen cq het voorhanden hebben van wapens. Deze aanhoudingen zijn een vervolg op de rechercheactie van vorige week woensdagochtend in de wijk Westrand, waarbij een vader en een zoon zijn aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.

Maandag hield de recherche twee vrouwen van 42 jaar en 18 jaar aan in hun woningen in Roosendaal. Zij worden verdachte van betrokkenheid bij de handel in harddrugs. Eén van hen is familie van de vorige week aangehouden mannen uit de Westrand. De andere is een goede bekende. De vrouwen zijn maandag in verzekering gesteld. De 18-jarige vrouw is dezelfde dag nog in vrijheid gesteld, de 42-jarige verdachte is verhoord en mocht dinsdag naar huis. Beide vrouwen blijven verdachte, maar mogen hun strafzaak thuis afwachten.

Woensdagochtend 5 maart hield de recherche een 37-jarige man aan in zijn woning in Steenbergen op verdenking van het voorhanden hebben van vuurwapens. Hij is in verzekering gesteld. In zijn woning vond de recherche munitie van hetzelfde kaliber als één van de vorige week aangetroffen vuurwapens. Ook werd een groot geldbedrag (meer dan 10.000 euro) aangetroffen in kleine coupures. Op zolder stuitten de rechercheurs op een ontmantelde hennepkwekerij, waarbij sporen waren van een beginnende brand die op tijd in de kiem was gesmoord. Ook werd een hoeveelheid gedroogde henneptoppen in beslag genomen. De recherche doorzocht ook nog een loods, maar trof daar niets aan dat voor het onderzoek relevant is.
Een 41-jarige verdachte man uit Roosendaal was niet thuis toen de recherche hem
's ochtends wilde aanhouden op verdenking van het voorhanden hebben van een vuurwapen. Hij heeft zich later op de dag gemeld op het politiebureau. Ook hij is aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Recherche actie 27 februari
Op woensdag 27 februari werden twee mannen uit Roosendaal, een 45-jarige man en zijn 21-jarige zoon, aangehouden. Zij worden beiden verdacht van de productie van en handel in soft- en harddrugs. De vader wordt tevens verdacht van het voorhanden hebben van wapens.

De recherche doorzocht vorige week drie woningen, twee in Roosendaal en één in Oud- Gastel. Hierbij zijn vermoedelijk verschillende soorten harddrugs aangetroffen en zijn diverse wapens inbeslaggenomen. De verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld.

Auteur: Manon Erkens