Burberry en Gant openen in het Designer Outlet Roermond


Het Designer Outlet in Roermond is zeer in trek als vestigingsplaats voor internationaal vermaarde labels

ROERMOND, 20080304 -- Het Designer Outlet in Roermond is zeer in trek als vestigingsplaats voor internationaal vermaarde labels. Met de opening aldaar van het wereldwijd gerenommeerde luxe modemerk Burberry en het Amerikaanse casual merk Gant zijn 118 van de beschikbare 120 winkels gevuld. "Wij zijn zeer selectief als het gaat om het openen van nieuwe merken. Maandelijks krijgen wij verschillende aanvragen waarvan de meeste worden afgewezen omdat ze geen versterking betekenen voor onze portefeuille" zegt algemeen directeur Marc Bauwens. Op het programma voor de komende weken staat tevens de opening van het nieuwe restaurant `La Place'. Bij La Place wordt alles dagelijks vers bereid. Van maaltijdsalades tot ovenverse sandwiches en huisgemaakte patisserie.

In de Burberry winkel, die 192 vierkante meter beslaat, worden naast dames-, heren- en kinderkleding ook accessoires verkocht. Eerder opende Burberry outlet winkels in de McArthurGlen centra Chesire Oaks, Swindon en York in het Verenigd Koninkrijk en in het Franse Troyes. Burberry werd in 1856 opgericht, het merk werd bekend door de gabardine trenchcoat van de beste kwaliteit met de bekende ruiten voering als handelsmerk. In de loop van de tijd is het Britse Burberry uitgegroeid tot een imperium dat overal ter wereld bekend is om z'n uiterst modieuze en verfijnde kleding.

Gant dat z'n stijl omschrijft als `American casualness and European elegance', opent op 5 maart een shop van 176 m2 met preppy en smaakvolle sportieve kleding. De collecties voor mannen en vrouwen omvatten onder andere items als button-down en popeline shirts, blazers, polo's, rugby shirts, jeans en pullovers in klassieke kleuren zoals wit, kahki, grijs en blauw.

Designer outlet Roermond trekt 2,9 miljoen bezoekers

Het Designer Outlet in Roermond dat onderdak biedt aan meer dan 170 designermerken, heeft in 2007 2,9 miljoen bezoekers getrokken. Dat is 16 procent hoger dan in het jaar daarvoor. Met het binnenhalen van nog meer A-merken die tot de verbeelding van de consument spreken, wordt voor 2008 wederom een forse toename van bezoekers verwacht. Positief is Bauwens uiteraard ook over de recente in gebruik name van de nieuwe snelweg A73 waardoor Roermond zowel vanuit het noorden als het zuiden nog beter bereikbaar is.

Het DOC Roermond is geopend in november 2001. De totale oppervlakte bedraagt inmiddels 28.000 m2 winkelruimte. Er zijn veel internationale designmerken gevestigd zoals Armani, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Jil Sander, Salvatore Ferragamo, Ermenegildo Zegna en Polo Ralph Lauren. Het centre ligt op slechts vijf minuten lopen van het stadshart Roermond. Er zijn 3000 parkeerplaatsen. In het weekend kan men gebruik maken van de kinderopvang.

McArthurGlen

McArthurGlen beheert 15 designer outlet centra plus zes in ontwikkeling. De belangrijkste afzetgebieden zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Nederland. Sinds 2008 is het bedrijf ook in Griekenland actief. De keten biedt onderdak aan meer dan 650 merken in ruim 1200 winkels met een totaal verhuurbaar oppervlak van zo'n 445.000 m2. McArthurGlen-centra ontvangen jaarlijks 60 miljoen bezoekers die graag kleding kopen van merken als Armani, Ferragamo, Burberry, Polo Ralph Lauren, Hugo Boss, Dolce & Gabbana, Prada, Furla, Diesel en Puma met kortingen van 30 tot 70 procent in hoogwaardige, luxe omgevingen.

Designer Outlet Roermond is 363 dagen per jaar geopend dus ook op zon- en feestdagen.
De openingstijden zijn van 10.00-18.00 uur. (Gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag)
Designer Outlet Roermond, Stadsweide 2, 6041 TD Roermond, T. 0475 - 351 777

www.designer-outlet-roermond.com