Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CORENDON STRIJDVOL EN HOOPVOL OVER UITSLAG
KORT GEDING VLIEGTAX
WOENSDAG 5 MAART KORT GEDING TEGEN STAAT DER NEDERLANDEN

Lijnden, 27 februari 2008 - De Nederlandse regering wil op 1 juli 2008 de zogenaamde vliegtax invoeren. Dit houdt in dat er voor bestemmingen binnen de EU of binnen een straal van 2500 km een vliegtax van E11,25 betaald dient te worden, bij vluchten buiten de EU of verder dan 2500 km dient men E45 te betalen. Corendon is het niet eens met deze maatregel en dagvaart de Staat der Nederlanden evenals onder andere BARIN, Schiphol Group, luchthaven Maastricht en de ANVR.

Vliegtax in strijd met Verdrag van Chicago
Corendon Vliegvakanties dagvaart de Staat der Nederlanden en vordert opschorting van de uitvoering van de vliegtax. Corendon meent dat de vliegtax evident in strijd is met artikel 15 van het Verdrag van Chicago, waar ook Nederland partij bij is, en om deze reden niet mag worden toegepast. Het kort geding zal plaatsvinden op 5 maart 2008 in Den Haag en naast Corendon treden eisende partijen als onder meer BARIN, Schiphol Group, luchthaven Maastricht en de ANVR op.

Corendon wordt bijgestaan door de Amsterdamse advocaat en specialist in luchtvaartrecht mr. Benno Friedberg.

Corendon: strijdvol en hoopvol
Directeur Atilay Uslu van Corendon zegt: "Deze rechtzaak onderstreept ons standpunt. De overheid dient zich van willekeurige wetgeving te onthouden en de internationale verdragen te respecteren. We zijn strijdvol en vooral hoopvol".

Corendon Vliegvakanties is opgericht in 2000 en is in korte tijd uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator op de Nederlandse en Belgische markt. Door uitstekende samenwerking met lokale agenten, hoteliers en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen kan Corendon zeer voordelige en kwalitatief goede reizen aanbieden. Zie ook www.corendon.nl