Politie Drenthe

Politie onderzoekt oorzaak gekantelde vrachtwagen A28

Hoogeveen, 05-03-2008 o De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de gekantelde vrachtwagen op de A28. Woensdagochtend rond 10.00 uur kreeg de meldkamer een melding binnen dat er een ongeval was gebeurd met een vrachtwagen op de A28.

Ter plekke bleek een vrachtwagen, geladen met 27 kuub magnesium hydroxide, te zijn verongelukt op het klaverblad en wel in de lus van de A28 richting Zwolle. De 27 kuub magnesium hydroxide is een grondstof voor verschillende producten. Het is niet schadelijk voor de volksgezondheid en ook niet voor het milieu. De 57-jarige bestuurder uit IJhorst was niet gewond en was op eigen kracht uit de vrachtauto gekomen. Hij is ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. De man had last van spierpijn en was vooral erg geschrokken.

Omdat de vrachtwagen half op de rijbaan en half in de berm lag, werd de toerit naar de A28 dan ook afgesloten. De toerit A28 werd rond 19.15 uur weer vrijgegeven. De hulpdiensten hadden hun handen vol aan de gekantelde vrachtwagen. De inhoud van de vrachtwagen moest worden overgepompt naar een andere vrachtwagen. Vervolgens moest de combinatie weer op zijn wielen worden gezet om te worden afgesleept. Daarna moest het wegdek schoon worden gemaakt en moesten er reparaties aan het wegdek en de berm worden verricht.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) verricht onderzoek naar de toedracht van dit ongeval.

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.