Ingezonden persbericht


(5 maart 2008 - Bericht van Steungroep Mohamed Boumedine)

P E R S B E R I C H T

Mohamed Boumedine gaat vierde week hongerstaking in

Alphen aan den Rijn, 5 maart 2008 -
Sinds vrijdag 29 februari zit Mohamed Boumedine in het nieuwe detentiecentrum in Alphen aan den Rijn. Boumedine eist zijn onmiddellijke vrijlating en stopzetting van de pogingen om hem uit te zetten. Hij is een van de vele mensen die afwisselend vogelvrij rondloopt en vastzit in de
'opsluit-uitsluit carroussel'.

Mohamed Boumedine was bevriend met Rachid Abdelsalam, de man die in de nacht van 2 op 3 februari jl. overleed in de bajesboot in Rotterdam, nadat bewakers de hulproepen van zijn celgenoten hadden genegeerd. Sinds Mohamed Boumedine, die op dezelfde afdeling zat als Rachid, het overlijden van zijn vriend wereldkundig maakte, begon de ellende voor hem pas goed.

In het kort:

Tijdens een demonstratie bij de Rotterdamse bajesboten op 10 februari wordt door alle gevangenen lawaai gemaakt. Na afloop van de demonstratie wordt Mohamed met veel geweld in de observatiecel gestopt. Als enige.

Daar krijgt hij niets te eten. Als na bemoeienis van de inmiddels opgerichte steungroep hij tenslotte op 13 februari, na twee en een halve dag, te eten krijgt, besluit hij in hongerstaking te gaan.

Mohamed is nadien ziek geworden, bewusteloos geraakt in de observatiecel, tenslotte overgebracht naar het penitentiair ziekenhuis in Scheveningen, daarna naar het uitzetcentrum Schiphol Oost en uiteindelijk naar het detentiecentrum in Alphen aan den Rijn.

De dood van zijn vriend Rachid is intussen afgedaan als natuurlijke dood. Over nalatigheid van bewakingspersoneel en slechte medische zorg wordt niet gesproken. Dwars door het hele verhaal van Mohamed heen loopt alweer diezelfde slechte medische zorg: verkeerde medicijnen worden voorgeschreven en pillen worden zonder doordrukstrip of verpakking verstrekt waardoor de herkomst ervan onduidelijk is.

De gevangenisautoriteiten negeren zijn hongerstaking.

De steungroep Mohamed Boumedine heeft een website, waarop al het bovenstaande meer in meer detail is na te lezen. Daarnaast wordt de site steeds aangevuld met nieuws over Mohamed.

De steungroep roept mensen op Mohamed te steunen door hem te schrijven, en beraadt zich op verder te ondernemen stappen om Mohamed te ondersteunen en het onmenselijke
'vreemdelingen'beleid en de daaruit voortvloeiende detentie aan de kaak te stellen.

De website is:
http://www.vrijheidvanbeweging.nl/hongerstaking

-------

Noten voor de pers

Het telefoonnummer waarop u de steungroep kunt bereiken: 06-15287431

Het e-mail adres van de steungroep Mohamed Boumedine is: info@vrijheidvanbeweging.nl

Meer info: http://www.vrijheidvanbeweging.nl/hongerstaking

(einde persbericht)

-- Bericht verzonden door
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
voor Steungroep Mohamed Boumedine