Gemeente Beverwijk


28-02-2008

Schapen scheren op De Baak

Een bezoek aan De Baak is een belevenis voor jong en oud. Helemaal tijdens de BaakBelevenissen die iedere 1e woensdag van de maand georganiseerd worden door het natuur- en milieueducatiecentrum. Woensdag 5 maart staat geheel in het teken van schapen scheren. Van 13.00-16.00 uur zijn er allerlei activiteiten rondom dit thema. De schaapscheerder zelf gaat tussen 13.30-15.00 uur aan het werk.

Op het terrein van de kinderboerderij gaat de schaapscheerder aan de slag om de schapen te ontdoen van hun warme wintervacht. Binnen in het NME-centrum is er diverse informatie over schapen en wol terug te vinden, gecombineerd met diverse (kinder)activiteiten. Hoe maak je van de schapenvacht een bolletje wol? En hoe maak je van de wol een kleurige, zelfgebreide trui? Daarnaast kan er natuurlijk ook geknutseld worden; kinderen maken hun eigen schaapje dat na afloop mee naar huis genomen kan worden.

De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast zijn er iedere eerste woensdag van de maand BaakBelevenissen voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk. Informatie is terug te vinden op www.beverwijk.nl (klik op Stad > De Baak).