Gemeente Bronckhorst
---




Gemeente Bronckhorst wil met jongeren en ouders in gesprek over oprichting Centrum voor Jeugd en Gezin

Aanmelden kan t/m 22 februari!

De gemeente Bronckhorst wil een Centrum voor Jeugd en Gezin in Bronckhorst opzetten. Dat is een loket waar iedereen terecht kan met vragen over opgroeien en opvoeden. Daarvoor is het belangrijk om te weten hoe de toekomstige klanten van dit Centrum, kinderen, jongeren en ouders, denken over opgroeien en opvoeden en wat zij verwachten van een Centrum voor Jeugd en Gezin. De gemeente is benieuwd naar hun mening en verwachtingen omtrent het Centrum en nodigt ouders en jongeren daarom uit voor een groepsgesprek. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aan de orde omtrent opvoeden en opgroeien in Bronckhorst. De gemeente heeft vier bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen gepland: . een groepsgesprek met ouders die geen gebruik hebben gemaakt van jeugdhulpverlening is op 5 maart a.s. van 19.30 tot 22.00 uur . een bijeenkomst voor ouders die de afgelopen vijf jaar wel gebruik hebben gemaakt van jeugdhulpverlening is op 10 maart a.s. van 19.30 tot 22.00 uur . een groepsgesprek voor jongeren van 14 t/m 17 jaar is op 5 maart a.s. van 16.00 tot 18.00 uur . een bijeenkomst voor jongeren van 18 t/m 23 jaar is op 12 maart van 18.00 tot 21.00 uur (met soep en broodjes)

De bijeenkomsten zijn in Vorden en Hengelo. Een aantal jongeren en ouders is hiervoor per brief uitgenodigd (willekeurig via een steekproef uit de gemeentelijke basisadministratie of via maatschappelijke organisaties). Maar ook jongeren en/of ouders die geen brief hebben ontvangen en interesse hebben, kunnen deelnemen! Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor 22 februari bij mevrouw M. Ankoné van de afdeling Maatschappij en organisatie van de gemeente, via tel. (0575) 75 04 85 of e-mail m.ankone@bronckhorst.nl.

Vergoeding
Deelnemers aan de bijeenkomsten, ontvangen een kleine vergoeding van de gemeente. Per bijeenkomst kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Wie is ingedeeld voor één van de bijeenkomsten, ontvangt zo snel mogelijk een officiële uitnodiging (incl. de definitieve locatie).

Hengelo (Gld), 8 februari 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --