Ingezonden persbericht


Regionale jeugdvaccinatie op drie locaties

Op 5 en 12 maart en 2 april organiseert de GGD Regio Nijmegen opnieuw een grootschalige jeugdvaccinatie. Doel ervan is om zoveel mogelijk negenjarigen in de regio de DTP- en BMR-vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma te kunnen toedienen. Vorig jaar zorgde de keuze voor één centrale priklocatie bij een aantal ouders voor reisproblemen. Daarom is dit jaar gekozen voor drie locaties: Beek, Druten en Nijmegen.

De keuze om in 2007 over te stappen van gemeentelijke priklocaties naar een centrale locatie, hing samen met efficiëntiemaatregelen en de wens om méér kinderen te kunnen inenten. Dat effect werd bereikt: door de gelijktijdige inzet van veel personeel en flexibele inlooptijden voor bezoekers nam de inentingsgraad toe met circa tien procent.

Uit de evaluatie van de prikactie bleek echter dat vooral inwoners uit West Maas en Waal, Druten, Millingen aan de Rijn en Groesbeek de reis naar Nijmegen te ver vonden voor het inenten van hun kind. In overleg met de gemeenten koos de GGD dit jaar daarom voor drie locaties: basisschool De Biezenkamp in Beek-Ubbergen op 5 maart (middag), wijkcentrum De Doorkijk in Druten op 12 maart (middag), en de Jan Massinkhal in Nijmegen op 2 april (hele dag).

Deze week ontvangen alle ouders van negenjarigen in de regio een oproep voor de inenting. De GGD Regio Nijmegen denkt met de huidige opzet tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners en tegelijkertijd dezelfde hoge opkomst te kunnen waarborgen als vorig jaar.