Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 27 februari 2008

Kikker in de Wolken in Leids Universitair Medisch Centrum Veiling optreden Theater Terra levert E 56.000 op tijdens The Quality of Life Gala

Op woensdag 5 maart om 14.30 uur is er speciaal voor de kinderen van de afdeling oncologie en hun familie een optreden van Kikker in de Wolken van Theater Terra in het Leids Universitair Medisch Centrum. Kinderen die op andere afdelingen liggen of op bezoek zijn mogen ook naar het optreden komen kijken. Het optreden wordt mogelijk gemaakt door een donatie afkomstig van C&W de Boer Stichting, één van de gasten van The Quality of Life Gala in samenwerking met Theater Terra.

Zaterdag 29 september 2007 vond in de Hotels van Oranje te Noordwijk voor de achtste keer The Quality of Life Gala plaats. Deze avond stond in het teken van de strijd tegen kinderkanker. In totaal is op één avond, een absoluut recordbedrag van E 2.252.843,- opgehaald. Het hoofddoel van The Quality of Life Gala betrof een project van de afdeling kinderoncologie van het LUMC, in het bijzonder laboratoriumonderzoek naar een speciale therapie voor kinderen met zeer ongunstige kansen op genezing van kanker.

De voorstelling Kikker in de Wolken is gebaseerd op de prentenboekjes van de in 2005 overleden Max Velthuijs en is het tweede avontuur van Kikker en zijn vriendjes dat in het theater te zien is. In de voorstellingen van Theater Terra brengen acteurs met levensgrote poppen universele thema's over, die jonge kinderen èn hun ouders aanspreken.

De musical Kikker in de Wolken is nog tot en met 9 april 2008 te zien in verschillende theaters in het land. Meer informatie over Theater Terra en haar voorstellingen is te vinden op www.theaterterra.nl.



Ingezonden persbericht