Gemeente Haren

Informatieavond Groenstructuurplan Dilgt, Hemmen en Essen

28/02/2008

Wij zijn onlangs begonnen met het opstellen van een Groenstructuurplan voor het gebied Dilgt, Hemmen en Essen. Wij willen u graag informeren over de stand van zaken rondom het opstellen van het plan. Daarom nodigen wij u uit voor het eerste participatiemoment op woensdag 5 maart.

Waarom een groenstructuurplan?

Aanleiding voor het opstellen van het groenstructuurplan is de woningbouwopgave die de gemeente moet realiseren in dit gebied. Het groenstructuurplan gaat dienen als onderlegger voor de te ontwikkelen woningbouwlocaties en zal daarmee de groene en blauwe waarden zoveel behouden en versterken. Hierbij kijken wij niet alleen niet naar de groene en blauwe (water) elementen binnen de te ontwikkelen woningbouwlocaties, maar ook hoe de groene en blauwe elementen binnen en buiten deze gebieden belangrijke structuren kunnen vormen.

Drie participatiemomenten tijdens het planproces

Bij het opstellen van een groenstructuurplan willen wij zoveel mogelijk instanties en inwoners betrekken. Wij willen dus graag van u horen wat u van de plannen vindt. Daarnaast kunt u meedenken en meepraten over de verdere invulling van het groenstructuurplan. Zo willen we een goed onderbouwd en breed gedragen plan als resultaat nastreven. Gedurende de periode waarin wij het groenstructuurplan opstellen organiseren wij drie participatiemomenten.

Nu de inventarisatiewerkzaamheden grotendeels zijn afgerond willen wij u uitnodigen voor het eerste participatiemoment. Tijdens deze avond delen wij onze bevindingen van de inventarisatie. U bent van harte welkom op het eerste participatiemoment op woensdag 5 maart in de bibliotheek van 't Clockhuys aan Brinkhorst 3 te Haren. De avond begint om 20.00 uur.