Gemeente Stadskanaal

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 10 maart 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Agenda

Opiniërend:

* Leerlingenvervoer *

* Verbetering onderhoud groen*

Besluitvorming zonder debat:

* Milieu-uitvoeringsplan (MUP) 2008*

* Wijziging Afvalstoffenverordening 2005 Gemeente Stadskanaal*

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en u kunt deze bekijken en/of downloaden bij agenda raadsvergadering 10 maart 2008.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk bij agendapunten met een
*. U kunt dit melden bij de griffie (email: griffie@stadskanaal.nl of telefonisch, T (0599) 631 661 / 631 668 tot één uur voor aanvang van de vergadering. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering algemeen bestuur Algemene Muziekschool Zuid Groningen

Het algemeen bestuur van de Algemene Muziekschool Zuid-Groningen vergadert op donderdag 13 maart 2008. De vergadering vindt plaats in het gemeentehuis van Sellingen en begint om 19.30 uur.

Agenda


* Kengetallen cursusjaar 2007/2008

* Vaststelling lesgeldverordening

* Diverse tarieven

* Medewerkerstevredenheidsonderzoek

* Ondernemingsplan

* Verzelfstandiging

De vergaderstukken liggen vanaf donderdag 6 maart 2008 ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Gewijzigde openingstijden

In verband met een personeelsbijeenkomst zijn het gemeentehuis en de dienst Sociale Zaken in de A22, het bedrijfsverzamelgebouw aan de Aziëlaan in Stadskanaal gesloten op:

* donderdag 6 maart 2008 van 12.30 - 14.00 uur.

Ruimtelijke ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben vrijstelling te verlenen aan:
* de heer H.J. Lindeboom, Beumeesweg 47 in Alteveer voor het oprichten van een broodjeszaak annex cateringbedrijf aan de Beneluxlaan 1 in Stadskanaal.

* de heer A. van Lent voor het bouwen van een garage/ berging aan de Fabrieksstraat 9 in Stadskanaal.

Vrijstelling wordt gevraagd volgens artikel 19, derde lid van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Het ontwerp van deze vrijstellingsbesluiten en de daarop betrekking hebbende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Als u het niet eens bent met dit voornemen, dan kunt u uw zienswijze schriftelijk van 6 maart tot en met 16 april 2008 aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Voorontwerp-bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening bestemmingsplan Stadskanaal-kern'

Burgemeester en wethouders van Stadskanaal maken bekend, dat het voorontwerp-bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening bestemmingsplan Stadskanaal-kern' van 6 maart tot 17 april 2008 bij het publieksbureau van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal ter inzage ligt (op donderdag tot 20.00 uur).

Het bestemmingsplan is vanaf 13 maart 2008 digitaal te raadplegen, onder bestemmingsplannen. Het plangebied wordt globaal begrensd:
* aan de noordzijde door de Drouwenerstraat en de Onstwedderweg
* aan de oostzijde door de A.G. Wildervanckweg (N366)
* aan de zuidzijde door de Nautilusweg en de Buinerweg
* aan de westzijde door de gemeentegrens met Borger-Odoorn.

Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt onder meer beoogd de onthoudingen van goedkeuring te herstellen en een aantal herzieningen door te voeren, als aangegeven in hoofdstuk 2 van de toelichting. Met het plan worden de geldende planologische regelingen aangevuld.

Gedurende de periode van terinzagelegging, kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn inspraakreactie omtrent het
voorontwerp-bestemmingsplan `Correctieve en Partiële Herziening bestemmingsplan Stadskanaal-kern' indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Stadskanaal, postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. Dit kan ook per e-mail: gemeen-te@stadskanaal.nl . Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u contact opnemen met het publieksbureau, T (0599) 631 436.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 21 tot en met 27 februari zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* 't Fledderbos 16, voor het uitbreiden van een woning, d.d. 26 februari

Musselkanaal

* Floralaan 1, voor het verbouwen van een woning, d.d. 27 februari
* Vlierstraat 1, voor het plaatsen van een berging, d.d. 26 februari

Onstwedde

* Hardingstraat 8B, voor het bouwen van een schuur, d.d. 27 februari

Mussel

* Musselweg 125, voor het bouwen van een kapschuur, d.d. 26 februari

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Wet milieubeheer In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal liggen vanaf heden ter inzage:

meldingen op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* Maatschap Buirs-Sterenborg, Oosterstraat 72 voor het in gebruik hebben van een (tijdelijke) opslagen van vaste mest op de volgende percelen:

1e Barlagerweg ongenummerd kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie T, nummer 396, 2e Boerendiep ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 268, Dwarsdiep ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 549, Blekslage ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie W, nummer 2126, 2e Barlageweg ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie T, nummer 401.
* Metaalbouw Börger Stadskanaal, Industriestraat 5 in Stadskanaal voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting (metaalbewerkingmachine-industrie) aan de Ampèreweg 1 in Stadskanaal

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze meldingen (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de meldingen zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis.

Meer informatie: de heer G.J. Jansen, T (0599) 631 605.

Verleende kapvergunningen

Op 4 maart 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Noorderdiep 29, 1 boom

* Merelhof 4, 5 bomen

Musselkanaal

* Frans Halslaan 7, 2 bomen

Onstwedde

* Beumeesweg N365, 4 bomen

Alteveer

* Alteveersterweg 30, 2 bomen

* Berkenstraat 15c, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 05 maart 2008