Ingezonden persbericht


Maart 2008

Het Wijninstituut nu ook met erkende cursus in Rotterdam

Vanuit Rotterdam en wijde omgeving krijgen wij veel aanvragen voor onze cursussen. Dat niet iedereen de afstand naar de Hogere Hotelschool in Den Haag wil overbruggen kunnen wij goed begrijpen. Daarom gingen wij vorig jaar - na 10 jaar en meer dan 3000 cursisten in Den Haag - op zoek naar een zeer goede docent en een geschikte lokatie in Rotterdam.

Het heeft even geduurd om de ideale combinatie van docent en lokatie te vinden. Onze docenten moeten niet alleen ervaren zijn en veel van wijn en de wijnwereld weten, maar hun kennis ook op een enthousiaste manier kunnen overbrengen. Een gezellige sfeer is erg belangrijk. Ook onafhankelijkheid van de wijnhandel is belangrijk. Een docent moet niet gebonden zijn aan één assortiment en de beste wijnen bij vele importeurs en wijnhandels halen.

Daarnaast moeten praktijk en theorie elkaar in evenwicht houden. Een avond moet leuk zijn! Met Rien van der Meulen hebben wij een docent gevonden met veel praktijkervaring in de Horeca en als wijndocent. Hij wist de gasten te boeien als sommelier van diverse restaurants en doet dat ook als docent moeiteloos.

De lokatie was zonodig nog moeilijker. Een goede OV-bereikbaarheid, parkeerplaatsen en een prettige uitstraling - geen vergaderzaal- moeten het decor bieden voor vele avonden wijnplezier. Met "Lommerrijk" aan de Straatweg denken wij een geschikte lokatie gevonden te hebben, ook al bekend bij vele Rotterdammers.

We starten in Rotterdam met de Basiscursus. Later dit jaar zal Het Wijnbrevet volgen. De Basiscursus is een gezellige manier om wijn, wijngebieden en uw eigen smaakvoorkeuren te ontdekken. Een willekeurige greep uit de meest gestelde vragen zijn:
. Kan ik wijnproeven? (ja!) en hoe doe ik dat?
. Wat vind ik lekker, waarom, en welke wijnen moet ik dan kopen?
. Wat is er te koop in de honderden wijngebieden? Hoe kies ik?
. Wat leert een etiket over de wijn, die in de fles zit?
. Welke gerechten kies ik bij deze wijn? Wat zijn goede wijspijscombinaties?
. Hoe ontstaan prijs- en kwaliteitsverschillen in wijn?
. Hoe wordt wijn gemaakt en welke druivenrassen zijn er?

De Basiscursus wijn is een officieel erkende wijnopleiding (SWEN-1), met een officieel wijnexamen (hoeft niet). Voor vele cursisten is dit het begin van een bloeiende hobby en velen geven zich ook op voor andere wijnactiviteiten, waaronder een vervolgcursus "het Wijnbrevet" of een wijnspijsavond.

Er wordt gebruik gemaakt van een powerpointpresentatie, hand-outs en andere visuele middelen. Alles is verzorgd, u hoeft alleen pen, papier en eventueel het cursusboek mee te nemen. De Basiscursus duurt 5 avonden en kost E 225,-- inclusief ca. 50 wijnen enz. maar exclusief boek en eventueel examen.

Prijs : EUR 225,--
Data : donderdagavonden 8, 15, 22, 29 mei en 5 juni 2008 Aanmelden en cursusinformatie : www.wijninstituut.nl of 06-24.27.50.08 Het Wijninstituut, André Sauerbier, Mechelsestraat 21, 2587 XW Den Haag,

PERSINFORMATIE
Inlichtingen : 06-45.010.718 (André Sauerbier)
andre@wijninstituut.nl


---- --