KPN NV

Persbericht

Datum: 5 maart 2008

Nummer: 009p

KPN verwerft meerderheidsbelang in Ortel Mobile

KPN maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt om een meerderheidsbelang te nemen in Ortel Mobile. De resterende aandelen blijven in het bezit van Ortel's senior management. Ortel Mobile levert prepaid mobiele telefonie in Nederland, Duitsland en België, vooral aan klanten van allochtone afkomst. Deze combinatie maakt het Ortel Mobile mogelijk in Europa sneller te groeien en is onderdeel van KPN's strategie om zijn mobiele activiteiten te versterken.

Ortel heeft al veel succes in Nederland, Duitsland en België op de netwerken van respectievelijk KPN, E-Plus en BASE en wist vorig jaar zijn omzet ten opzichte van 2006 te verdubbelen tot EUR 85 miljoen. Ortel Mobile, met kantoren in Den Haag, Antwerpen en Düsseldorf, telt 56 medewerkers.

De structuur van Ortel Mobile blijft onveranderd. De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten.

Over KPN
KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN-dochter Getronics biedt wereldwijd ICT-diensten aan en is marktleider in de Benelux op het gebied van werkplekbeheer. In Duitsland en België volgt KPN een meermerkenstrategie in de mobiele markt en neemt daar met E-Plus en BASE een derde positie in. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Over Ortel Mobile
Kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare mobiele telecommunicatiediensten bieden, in het bijzonder aan Nederlanders van allochtone afkomst en buitenlanders die tijdelijk in Nederland verblijven. Dat is wat Ortel Mobile sinds 2005 in Nederland doet. Met succes, want Ortel Mobile is in korte tijd uitgegroeid tot een van Nederlands grootste bedrijven in prepaid mobiele telefonie. Inmiddels heeft Ortel Mobile haar diensten uitgebreid naar België en Duitsland. Ortel Mobile kiest bewust voor een strategie waarbij de klant centraal staat en niet de technologie. Zie ook: www.ortelmobile.nl



KPN NV