Ingezonden persbericht


Persbericht

Grou, 5 maart 2008

Maak kans op 25.000 voor uw wijk

Ieder jaar organiseert WoonFriesland de actie `Werken aan wijken' waarbij aan bewoners wordt gevraagd mee te denken over de verbetering van hun leefomgeving. Bewoners weten als geen ander wat er in hun buurt speelt . Wensen of ideeën om de leefbaarheid van een buurt, wijk of dorp te verbeteren kunnen bij WoonFriesland kenbaar worden gemaakt.
Iedereen kan aan de prijsvraag meedoen, zowel individuele als groepen bewoners. Ook buurtverenigingen, verenigingen Dorpsbelang, sportverenigingen en belangengroepen voor ouderen en jongeren kunnen hun wensen en ideeën aan WoonFriesland kenbaar maken. Voorwaarde is wel dat het idee een verbetering inhoudt van de kwaliteit van de leefomgeving en een gemeenschappelijk doel dient. Voor de uitvoering van de ideeën heeft WoonFriesland 25.000 per regio beschikbaar. Dat bedrag kan over meerdere projecten worden verdeeld, zolang de projecten maar betrekking hebben op de wijken, buurten of dorpen waar WoonFriesland woningen bezit. Inzendingen moeten voor 1 mei 2008 bij WoonFriesland binnen zijn en zullen door een deskundige jury worden beoordeeld. Alle inzenders ontvangen daarna schriftelijk bericht. Op www.woonfriesland.nl is meer informatie over de prijsvraag te vinden (o.a. inzendingsadres).

WoonFriesland staat van donderdag tot en met zondag op de beurs Huis & Tuin in het WTC Expo in Leeuwarden. Donderdag wordt daar het startschot voor de prijsvraag gegeven.