Ingezonden persbericht


Hoge kosten en vertraging grootste ergernissen bij verbouwingen

Rotterdam ­ 5 maart 2008. Aan elk huis moet wel eens iets verbouwd worden, bij een grote groep leidt dit tot ergernissen. Bijna de helft van de Nederlanders ergert zich bij een verbouwing aan de hoge kosten. Daarnaast duurt een verbouwing ook vaak langer dan verwacht, dit zorgt ook bij bijna de helft van de Nederlanders voor ergernis. Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy onder bijna 1.400 leden van het panel DeelUwMening.nl.

Ergernissen bij verbouwingen
Aan de respondenten is gevraagd wat hun grootste ergernissen zijn bij een verbouwing die zij zelf hebben uitgevoerd of door een externe partij hebben laten uitvoeren, hieruit bleken met name de hoge kosten (43%) en dat de verbouwing langer duurt dan verwacht (42%) tot ergernissen te leiden. Daarnaast stoort ongeveer een kwart zich aan externe partijen die hun afspraken niet nakomen. Tot slot worden ook nog het niet op voorraad zijn van producten bij de bouwmarkt (15%) en het aanvragen van vergunningen genoemd (13%) als ergernissen. Hierbij moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat niet bij iedere verbouwing een vergunning nodig is. Deze vraag is vorig jaar ook aan verschillende marktpartijen in de bouw voorgelegd, hieruit bleek dat in de bouw de toename van wet- en regelgeving de belangrijkste ergernis is.

Hoge kosten en vertraging grotere ergernis voor de vrouw Vooral de vrouwen geven aan zich te ergeren aan de hoge kosten, voor 47% van de vrouwen is dit een grote ergernis, bij de mannen is dit 35%. Hetzelfde geldt voor de vertraging van de verbouwing, ook hier ergert 47% van de vrouwen zich aan, bij de mannen is dit wederom 35%.



Ingezonden persbericht