Ingezonden persbericht

Rotterdamse raadscommissies FIBS en JOC op werkbezoek bij Thorbecke Voortgezet Onderwijs

ROTTERDAM- De raadscommissies FIBS, Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport en JOC, Jeugd Onderwijs en Cultuur, van de gemeente Rotterdam komen op initiatief van Leefbaar Rotterdam-raadslid Ronald Buijt woensdag 5 maart voor een werkbezoek naar Thorbecke Voortgezet Onderwijs. De dag begint met de commissie sport, die zich om 9.30 uur meldt bij het hoofdgebouw aan de Prinsenlaan 82 voor een gesprek met de leiding van de school. Op de agenda staan onder meer onderwerpen als de combinatie van sport en onderwijs en de plannen van Thorbecke Voortgezet Onderwijs in het kader van het zogenaamde 'Pact op Zuid'.

De leden van de commissie FIBS praten verder met sporttalenten, die alles kansen krijgen om sport en onderwijs optimaal te combineren. Verder is er tijd ingeruimd voor een aantal gesprekken met docenten en speciaal aan het onderwijsprogramma toegevoegde coaches als ex-volleyballer Elroy Bezemer en voormalig Rotterdam Basketbal-speler Aleksandar Lukic. Een van de doelen van het bezoek van de commissie is om op Thorbecke Voortgezet Onderwijs een beter beeld te krijgen welke rol de onderwijsinstelling kan vervullen binnen het sportprofiel van Rotterdam, de stad die zich afficheert als dé sportstad van ons land. Het bezoek van de raadscommissie FIBS wordt afgesloten met een discussie en lunch.

De commissie Jeugd, Cultuur en Onderwijs meldt zich om 13.30 uur aan de Tattistraat 13 bij de ingang van het Alexander College, één van de drie andere vestigingen van de school naast het hoofdgebouw aan de Prinsenlaan. Op de VMBO-afdeling wordt onder meer gesproken met leerlingen, decanen en docenten over de voorbereiding van kandidaten op het eindexamen hun vervolgopleiding. Thorbecke Voortgezet Onderwijs is een school met een sportprofiel. De instelling biedt als zogenaamde LOOT-school de door de nationale sportkoepel NOC*NSF aangewezen topsporttalenten de kans om (top)sport en onderwijs optimaal te combineren. Met in totaal 250 potentiële toppers is TVO, Thorbecke Voortgezet Onderwijs, de grootste LOOT-school van ons land, die door de jaren heen toppers als Inge de Bruijn en Robin van Persi met topprestatie in hun tak van sport, maar tevens met een schooldiploma de school zag verlaten.

Daarnaast introduceerde Thorbecke Voortgezet Onderwijs als eerste onderwijsinstelling van ons land het highschoolmodel. Kinderen zonder status van NOC*NSF, maar met aanleg of een groot sporthart krijgen van de school de mogelijkheid om extra trainen onder schooltijd in plaats van gymnastiekles. Tot de zogenaamde highschoolsporten op de school behoren voetbal, hockey, basketbal en korfbal.