Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging

08-02-2008

Training ICF van start in maart 2008

Begin maart 2008 start in Utrecht de training ICF. Deze training is ontwikkeld door het WHO Family of International Classifications Collaborating Centre (WHO-FIC CC) in samenwerking met het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV).

ICF staat voor International Classification of Functioning, Disability and Health. Deze classificatie heeft onder andere tot doel eenduidig taalgebruik te bevorderen bij de communicatie over en registratie van patiënt-, cliëntgegevens met betrekking tot iemands functioneren. De training is opgezet volgens het train the trainers-concept. Dat betekent, dat de cursus naast het aanreiken van kennis vooral gericht is op toepassingsvaardigheden in een specifieke organisatie die de ICF wil toepassen en waarin leerlingen en/of collega's opgeleid en gecoacht worden in het gebruik van de ICF. Hierdoor draagt de training bij aan de verdere implementatie van de ICF binnen de verpleging en verzorging.

De training is met name bedoeld voor docenten in het verpleegkundig onderwijs, staf- of beleidsmedewerkers in zorg- of onderwijsinstellingen en functionarissen zoals regiocoördinatoren van V&VN.

De training beslaat een tijdsbestek van 4 maanden en bestaat uit drie groepsbijeenkomsten van een dag en het uitvoeren van individuele opdrachten. De groepsbijeenkomsten vinden plaats in Utrecht.


1^e groepstraining 6 maart 2008: 09.30-17.00 uur


2^e groepstraining 4 april 2008: 10.30-15.00 uur


3^e groepstraining 12 juni 2008: 10.30-16.00 uur

De trainers zijn Huib ten Napel (Medische Informatiekunde UMCN) en Gonda Stallinga (Wenckebach Instituut UMCG). Beide zijn verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en lid van de expertgroep ICF van het WHO-FIC CC.

De prijs van de training is EUR1250,- Daarbij is inbegrepen, het cursusboek met CD-rom, het boek ICF: Nederlandse vertaling van de International Classification of Functioning, Disability and Health / vertaald uit het Engels door het Nederlands WHO-FIC Collaborating Centre met CD-rom en relevante literatuur met betrekking tot de ICF.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar via Wilma de Graaf, e-mail: w.degraaf@levv.nl of telefoon: 030-291 90 22
Het Florence Nightingale Instituut - Voor een stevig fundament onder je beroep!