Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Voorstel nieuwbouw gemeentekantoor naar raad

Op donderdag 6 maart neemt de raad een besluit over de vervolgprocedure om te komen tot een nieuw gemeentekantoor in Doorn naast Cultuurhuis Pléiade. Hierdoor wordt het op termijn mogelijk om het gemeentelijk kantoorpersoneel dat nu verspreid zit in vier gebouwen in verschillende dorpen onder te brengen op één centrale locatie.

Nadat de gemeenteraad in februari 2007 besloot dat de gemeentelijke organisatie centraal in Doorn moest komen is het afgelopen jaar onder meer onderzocht wat er precies gebouwd moet worden, hoe groot, of er nog andere functies in het gebouw moeten en kunnen komen, welke kwaliteit het gebouw moet krijgen en hoe het parkeren moet worden geregeld. Eind oktober 2007 was de eerste fase van dit traject afgerond.
Daarna is er een aantal malen overleg geweest met de commissie Middelen en overige leden van de raad die dit onderwerp met grote belangstelling en betrokkenheid volgen.

Tijdens de behandeling in de commissie middelen op 11 februari is gebleken dat de leden van de commissie over het voorstel nog de nodige vragen hebben, waardoor het voorstel in zijn huidige vorm nog niet besluitrijp is voor de raad. Een aantal vragen zal pas definitief kunnen worden beantwoord als de gemeente een stap verder is in het proces: met een schetsontwerp in handen en een meer uitgewerkt pve, waar ook naar een flexibeler kantoorconcept wordt gekeken, bijvoorbeeld. Het college komt daarom met een aangepast voorstel. Hierin wordt voorgesteld om door te gaan met het selectieproces dat moet leiden tot een schetsontwerp. Dat moet op grond van de zogenaamde Europese richtlijn op Europese schaal worden aanbesteed. Volgens de planning kan de architect medio mei bekend zijn. In september zal dan ook inzichtelijk worden gemaakt hoe het gebouw er uit kan komen te zien.
De commissie en het college zijn het er in elk geval over eens het belangrijk te vinden dat er duurzaam gebouwd wordt.

Op basis van dat schetsontwerp, het aangepaste Programma van Eisen en een daarop bijgestelde kostenraming wil de raad in november een definitief besluit nemen over het beschikbaar stellen van een krediet.

Laatst gewijzigd: 13 februari 2008