Veilig Amsterdam


Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer: studieochtend over kindermishandeling

Kindermishandeling


* Huiselijk geweld

* Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)

Kijk ook bij


* Website Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)
* Steunpunt Huiselijk Geweld

15 februari 2008

Stadsdeel Oost-Watergraafsmeer organiseert in samenwerking met het netwerk huiselijk geweld en Dynamo een studieochtend over signaleren en doorverwijzen in geval van kindermishandeling.

De studieochtend is bedoeld voor beroepskrachten en vrijwilligers uit het stadsdeel die met kinderen of jongeren werken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Wanneer: Donderdag 6 maart 09.00 - 12.00 uur met aansluitend een lunch.
Waar: Grand café Frankendael, Middenweg 116 Amsterdam

Het advies- en meldpunt kindermishandeling (AMK) verzorgt die ochtend interactieve workshops in kleine groepen. Onderwerpen die in de workshops aan de orde komen:

* Kindermishandeling en huiselijk geweld: definitie, vormen, omvang, oorzaken en gevolgen;

* Signaleren;

* Omgaan met een vermoeden van kindermishandeling;
* Gespreksvoering;

Werkwijze AMK
Natuurlijk kunnen al deze onderwerpen niet uitputtend behandeld worden. Het doel van de ochtend is vooral om kennis te laten maken met de materie en met elkaar.

Om aan de studieochtend deel te kunnen nemen, moet u zich uiterlijk 28 februari aanmelden. Daartoe kunt u een mail sturen naar info@dynamo-amsterdam.nl. Vermeld in de mail uw naam en de organisatie waar u voor werkt met adres, mailadres en telefoonnummer. Ook willen we graag weten of u mee wilt lunchen, en zo ja, of u vegetarisch eet.

Let op: omdat het aantal plaatsen beperkt is, en omdat we graag zoveel mogelijk verschillende instellingen de kans willen geven om bij de studieochtend aanwezig te zijn, betekent aanmelding niet automatisch dat u deel kunt nemen. Op 29 februari krijgt u per mail bericht of u kunt deelnemen.

Voor meer informatie over de studieochtend kunt u contact openemen met Inge Arends via 020-4609300 of iarends@dynamo-amsterdam.nl.