Gemeente Binnenmaas

Informatiebijeenkomst De Wijk van je Leven

Opening expositie Klei wijken

Op donderdag 6 maart opent wethouder mevrouw Els Kooijman-de Heer de expositie De Wijk van je leven in wording. Aansluitend is er een informatiebijeenkomst over deze nieuwe wijk in Puttershoek. Plaats van handeling is het gemeentehuis in Maasdam. De deuren gaan open om 19.00 uur.

Vorig najaar hebben de groepen 6 en 7 van de Petrus Datheenschool, Het Driespan en De Schelp uit Puttershoek onder leiding van de kunstenaressen Ruchama Noorda en Ingrid Mol drie kleiwijken/reliëfs gemaakt. De kleiwijken geven een impressie van de wensen van de kinderen voor de nieuwe Wijk van je leven, vervat in klei. Ze maken deel uit van het kunstproject dat tijdens de bouw van de wijk vorm krijgt.

De kleiwijkenexpositie blijft in het gemeentehuis te zien tot en met 2 mei, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en op dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. De maquette die van De Wijk van je leven is gemaakt, is dan ook te zien.

Informatie

Tijdens de bijeenkomst op 6 maart informeren wij (dat zijn behalve de gemeente Trivalent, Stichting Filadelfia Zorgverlening, Careyn, COKD, Sabina van Egmont en Woningstichting de Maashoek, die een samenwerkingsverband vormen) u graag over de huidige stand van zaken in De Wijk van je leven en over de plannen met het gebied. Dat doen we met een inspirerende informatiemarkt waar u alles te weten komt over de kwaliteit van het gebied, het uiterlijk van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte. Ook kunt u meedoen aan een workshop van de architect van het gebied, een film bekijken over de wijk en uitleg krijgen over de inrichting van de openbare ruimte.

De eerste paal voor De Wijk van je leven is geslagen in september 2007. In 2009 zijn de zorggebouwen, de kinderopvang en 69 woningen klaar. Maar daarmee is het project niet voltooid. Eén van de volgende onderdelen is het ontwikkelen van het gebied waarop de sporthal, de aanleunwoningen, t Huys te Hoecke, de woonwinkel van Wols en de tennisbanen momenteel zijn gehuisvest. Daar zijn ideeën voor ontwikkeld, waarin plaats is voor wonen, sport en ontspanning, zorg en detailhandel.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl