Gemeente Groningen

Groningen bezoekt zusterstad San Carlos in Nicaragua Een Groningse delegatie bezoekt vanaf donderdag 6 maart tot en met vrijdag 14 maart zusterstad San Carlos in Nicaragua. De delegatie bestaat uit wethouder Frank de Vries van Ruimtelijke Ordening, twee vertegenwoordigers van de Stichting Stedenband Groningen-San Carlos en medewerkers van het Alfa-college en van het COS Groningen (Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking).

Kinderdagverblijf
De gemeente Groningen heeft al 22 jaar een Stedenband met het Nicaraguaanse stadje. De Stichting Stedenband onderhoudt die band namens de gemeente. De delegatie bezoekt verschillende projecten die er in al die jaren zijn gerealiseerd. Het gaat onder meer over de markthal, sporthal, afvalinzameling, bibliotheek, kinderdagverblijf en de boulevard met de pieren.

Linda Vista
Tijdens het verblijf haken enkele leden van het Netwerk San Carlos bij de delegatie aan voor hun huizenproject in de nieuwe wijk Linda Vista #2. Er is overleg over de opbouw en versterking van grondbeleid, voorzieningen en infrastructuur.

Ecotoerisme
Naast het evalueren van de voortgang van de projecten, is er aandacht voor de toekomstige samenwerking tussen Groningen en San Carlos. Zo is er overleg met de Nederlandse ambassade, de ontwikkelingsorganisatie SNV Nicaragua, het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland Nicaragua en de lokale ontwikkelingsorganisatie CEPRODEL. Ook zijn er gesprekken over wijkontwikkeling, ontwikkeling van onderwijsprogramma's, toekomst van ecotoerisme en sportontwikkeling.

Verkiezingen
Tenslotte wordt er vanwege de verkiezingen voor nieuwe gemeenteraadsleden en de burgemeester eind 2008, alvast een convenant over de continuering van de stedenbandprojecten ondertekend met de burgemeesterskandidaten.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.groningensancarlos.nl.

Gepubliceerd op: maandag 3 maart 2008
maandag 3 maart 2008:
Groningen bezoekt zusterstad San Carlos in Nicaragua
livecom.net business chat