Marinierskapel speelt voor de jeugd

De Marinierskapel der Koninklijke Marine speelt op donderdag 6 en vrijdag 7 maart een serie concerten voor de Rotterdamse schooljeugd in het concertcentrum De Doelen. Doel van deze jaarlijkse concerten is om de jeugd van 8 tot 10 jaar van diverse scholen in en rond Rotterdam, op jonge leeftijd op een speelse manier met diverse soorten muziek in aanraking te laten komen. Tijdens de concerten worden ongeveer 6000 tot 8000 kinderen verwacht.

De jeugdconcerten worden tot stand gebracht door samenwerking tussen de Marinierskapel, De Doelen en de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Edwin Rutte praat het geheel op een ludieke wijze aan elkaar. De concerten staan gepland voor:


* donderdag 6 maart om 11.15 uur en om 13.15 uur
* vrijdag 7 maart om 09.30, 11.15 en 13.15uur
De Koninklijke Marine levert wereldwijd veiligheid op en vanaf zee. De vloot en het Korps Mariniers worden daarvoor vaak langdurig en ver van huis ingezet. Veel van hun werk is niet altijd even goed zichtbaar voor het grote publiek. De Marinierskapel der Koninklijke Marine is een visitekaartje van de Marine en van heel Defensie. Zij verzorgt als geheel, of met haar beroemde Steelband, Dansorkest of Koperkwintet, bij veel publieke evenementen de muzikale omlijsting. Hoofdtaak van de kapel is het muzikaal opluisteren van militair ceremonieel. Daarnaast heeft de Marinierskapel wereldfaam op het gebied van klassieke en contemporaine symfonische blaasmuziek.

Noot aan redacties (

RVD Mediafeed