Gemeente Waterland


Vanaf 6 maart 2008 vinden er in het recreatiegebied Hemmeland onderhoudswerkzaamheden in het bosplantsoen plaats. Vanwege de werkzaamheden is het mogelijk dat delen van het recreatiegebied tijdelijk afgesloten zijn voor het publiek.

Het recreatiegebied Hemmeland maakt met deze werkzaamheden een inhaalslag in het beheer. De werkzaamheden hebben betrekking op circa 5 % van het totaal oppervlak bosplantsoen. In dit gebied worden zieke of dode bomen verwijderd die mogelijk gevaar opleveren.

Naast het bevorderen van de veiligheid, zorgen deze werkzaamheden ervoor dat de inheemse boomsoorten zoals es en eik de ruimte krijgen om uit te groeien tot volledig wasdom. Hierdoor blijft het aanwezige bosklimaat intact. Ook kan de laag waarin struiken en kruiden groeien zich verder ontwikkelen. Dit zogeheten wijker - blijverprincipe bevordert de groei van een natuurlijke vegetatie. Ook de herplant van 50 inheemse bomen zoals es en eik draagt bij aan een duurzaam en ecologisch beheer van het bosplantsoen.

Het recreatieschap Hemmeland houdt rekening met de broedperiode van de vogels en laat de werkzaamheden daarom juist nu plaatsvinden.

Heeft u vragen over deze werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het Recreatieschap Hemmeland via de uitvoeringsorganisatie Recreatie Noord-Holland: telefoonnummer 023 520 28 70.