Gemeente Meerssen


Persbericht van woensdag 5 maart 2008

Extra service voor de burgers:
Gemeente Meerssen start elektronische
dienstverlening via www.meerssen.nl

De gemeente Meerssen heeft sinds 2001 een eigen website. Aanvankelijk bood de gemeentelijke website alleen informatie. Sinds een aantal jaren is ook een groot aantal gemeentelijke formulieren via internet verkrijgbaar. Om 24 uurs-dienstverlening mogelijk te maken en de burgers de gang naar het bestuurscentrum te besparen, gaat de gemeente Meerssen de dienstverlening via internet uitbreiden. Via het digitaal loket op www.meerssen.nl kunnen steeds meer gemeentelijke producten en diensten worden aangevraagd en betaald. Het aanbod wordt gaandeweg uitgebreid.

Het digitaal loket is altijd open en u hoeft er de deur niet voor uit. Dit betekent niet dat de gemeentelijke loketten in het bestuurscentrum zullen verdwijnen. De elektronische dienstverlening vormt een extra service. Bij de gemeente Meerssen blijft het persoonlijke contact voorop staan.

Op dit moment kunt u de volgende producten digitaal aanvragen (en betalen):
- aanvraag uittreksel gemeentelijke basisadministratie (GBA)
- aanvraag uittrekstel burgerlijke stand

- aanvraag internationaal uittreksel burgerlijke stand

Het uittreksel wordt u vervolgens per post toegezonden. Toezending via internet is niet mogelijk, omdat de meeste instanties nog geen digitale uittreksels accepteren.

Voor online dienstverlening ga naar: www.meerssen.nl -> digitaal loket -> mijn loket

Digitale informatiezuil

Voor mensen die thuis geen internet hebben staat in de gemeentelijke infohoek (hal bestuurscentrum) een digitale informatiezuil. Via de informatiezuil kunt u:


- de gemeentelijke website www.meerssen.nl bezoeken
- de vacaturesite van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) raadplegen
- via internet aangifte doen bij de politie

Ander websites bezoeken is niet mogelijk.
De informatiezuil is goed toegankelijk voor rolstoelers.

Bezoekers van het bestuurscentrum aan de Beekstraat 51 in Meerssen kunnen de informatiezuil ma t/m vrij van 9.00-17.00 uur gebruiken