Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 06-03-2008

Man aangehouden op verdenking van inbraak

COEVORDEN - De politie heeft afgelopen weekend een man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden op verdenking van inbraak bij een winkelcentrum in Coevorden. De man werd op heterdaad aangehouden en is ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is geweest bij meerdere inbraken die de afgelopen tijd in het winkelcentrum hebben plaatsgevonden.

Aanrijding door nemen binnenbocht

ANNEN Een 55-jarige automobiliste uit Annen is woensdagochtend in botsing gekomen met een 52-jarige automobiliste uit Annen op de Geerakkers. De 55-jarige vrouw reed met haar personenauto over de Ronkelskamp en had de binnenbocht genomen naar de Geerakkers. Uit tegenovergestelde richting naderde de 55-jarige vrouw in haar personenauto. In de bocht ontstond een aanrijding. Beide automobilisten moesten een blaastest ondergaan, ze hadden niet gedronken. Niemand raakte gewond en de autos moesten worden afgesleept. (08-117085)

Materiele schade door verkeersongeval

NIEUW AMSTERDAM Woensdagmiddag verleende een 31-jarige automobilist uit Weiteveen geen voorrang aan een 50-jarige automobilist uit Emmen op de Vaart NZ/Dikkewijk OZ. Een aanrijding tussen beide automobilisten was het gevolg. Beide voertuigen moesten worden afgesleept. De bestuurders raakten niet gewond. (08-117200)

Verkeersongeval met letsel

ASSEN Door een frontale botsing op de Asserwijk hebben twee automobilisten letsel overgelopen. Woensdagochtend reed een 49-jarige automobilist uit Ter Heide over de Asserwijk, komende uit de richting Zeyerveen. Vanuit de richting van de Europaweg-West naderde een 33-jarige automobiliste uit Assen. De man uit Ter Heide nam de binnenbocht en daardoor ontstond de aanrijding. Beide auto raakten zwaar beschadigd. De vrouw uit Assen moest uit haar auto gehaald worden door de brandweer. Beiden hielden nekklachten over aan het ongeval en werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-117090)

Botsing tussen fietser en automobilist

ASSEN Woensdagmiddag reed een 70-jarige automobilist uit Assen over de Zuidersingel komende vanuit de richting Oostersingel. De man wilde op de kruising met de Zuidhaege linksaf slaan. Een 65-jarige man uit Assen kwam op zijn fiets uit de richting van de Weierstraat. De automobilist sloeg linksaf en zag daarbij de fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de fietser kwam ten val. De fietser liep een hoofdwond en een hersenschudding op en werd per ambulance ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (08-117292)

Politie controleert het verkeer

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond op diverse plekken her verkeer gecontroleerd. Op de Coevorderstraat en op de Riegshoogtendijk werd middels een lasergun gecontroleerd op snelheid. Op beide locaties werden geen overtredingen geconstateerd. Vervolgens werd er gecontroleerd op verlichting op de Griendtsveenweg. Daarvoor werden vier bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controles werden vijfentwintig blaastesten afgenomen, niemand had teveel gedronken. (08-117332)

Politie onderzoekt inbraak in graafmachines

EMMEN De politie kreeg woensdagochtend een melding binnen van inbraak in drie graafmachines op een terrein aan de Rondweg. Ter plekke bleek dat de machines waren opengebroken en daaruit waren meerdere goederen ontvreemd. De schade bedraagt een paar duizend euro. De politie verricht onderzoek. (08-117082/08-117118/08-117223)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN De politie heeft woensdagmiddag een 21-jarige man uit Emmen aangehouden voor de diefstal van een jas. De man werd betrapt toen hij een jas had weggenomen van een rekje die buiten een kledingwinkel stond aan de Picassopassage. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft een bekeuring van 220 euro gekregen en mocht het bureau verlaten. (08-117297)

Politie zoekt getuigen van tasjesroof

HOOGEVEEN De politie is op zoek naar getuigen van een tasjesroof van dinsdagochtend in de Hoofdstraat. Dinsdagochtend tussen 11.00 en 11.30 uur was een 60-jarige vrouw uit Hoogeveen aan het winkelen in de Hoofdstraat. Nadat zij een winkel uit kwam lopen en op haar fiets wilde stappen kwam er een aantal jongeren op haar af lopen. De jongeren pakten haar tas af en gingen er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen. Via 0900 8844 kunnen getuigen in contact komen met de politie.

Politie houdt toezicht tijdens demonstratie

ZUIDLAREN De politie heeft woensdagavond toezicht gehouden tijdens een demonstratie op het Beursplein. Een groep van circa vijfentwintig personen hielden een demonstratie bij een circus. De demonstranten hielden zich aan de gemaakte afspraken met de politie. Het geheel verliep verder voorspoedig. (08-117323)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over dit bericht of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.