Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Twee mannen aangehouden na achtervolging

Publicatiedatum: 6-3-2008 10:43:50

In samenwerking met de Duitse politie hebben agenten in Duiven gisteren omstreeks 14.15 uur twee mannen aangehouden.

Duitse agenten zagen de twee vlak voor de grens rijden in een auto met Spaans kenteken. De wagen was beschadigd en de spiegel hing los aan de auto. De Duitse collega's besloten een controle uit te voeren. Aan een stopteken gaf de bestuurder geen gehoor en ging er vandoor. Aangezien zij richting grens reden, werd de Nederlandse politie om assistentie gevraagd. Na een achtervolging over de A12, waarbij hoge snelheden van ruim 180 km/uur werden bereikt en diverse verkeersovertredingen (waaronder rijden over de vluchtstrook) werden gepleegd, nam de bestuurder de afslag Westervoort en sloeg linksaf de Rivierweg in.

De Spaanse auto botste hierna tegen de auto van een 46-jarige Edese. De auto raakte hierbij aan de achterzijde beschadigd. De Edese kwam met de schrik vrij. De auto reed vervolgens door en kwam net voorbij de afslag Nieuwgraaf in een slip op het gras. Na rondgetold te zijn ging de auto langs een fietsverkeerslicht op. Hier reden de mannen bijna een 58-jarige Arnhemse op de fiets omver. Zij kon nog net opzij springen en werd op een haar na niet geraakt. Wel was de Arnhemse hevig geschrokken.

Uiteindelijk reed de auto zich in een plantsoen op de Nieuwgraaf vast. De bijrijder, een 28-jarige man uit Litouwen, kon direct worden aangehouden. De 27-jarige Spaanse bestuurder maakte zich uit de voeten en wilde zich verbergen onder een vrachtwagen. Een agent in vrije tijd die daar toevallig ter plaatse was, zag dit en wist de man in de kraag te vatten. Agenten hebben de Spanjaard vervolgens aangehouden en beide mannen werden vervolgens overgebracht naar het politiebureau. In de wagen waarin het tweetal zat, trof de politie onder meer een aantal zakken gevuld met tandpasta aan. De politie doet nader onderzoek en beide mannen zijn in verzekering gesteld. (08-032130 / 08-032283)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
Femke van Ottele
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Man verraden door hond

Publicatiedatum: 6-3-2008 10:50:12

HOEVELAKEN - Een 28-jarige man uit Hoevelaken is woensdagavond rond elf uur door zijn eigen hond verraden. De politie kwam bij de man aan de deur omdat hij nog boetes open had staan wegens rijden onder invloed. Agenten zagen door het raam van de woning dat er in de woonkamer drie personen op de bank zaten. Bij binnenkomst bleken dat er nog maar twee te zijn. De man waar het om ging, was volgens zijn familie niet thuis. De hond van de man wel. Agenten verzochten de hond om zijn baasje te zoeken, waarop deze via de trap naar boven liep. De man kon vervolgens worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.
(08-032405)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 6-3-2008 10:47:10

RENKUM - De politie heeft woensdagochtend om tien uur een negentienjarige man uit Heelsum aangehouden. De man zou op 20 februari diefstal hebben gepleegd in een winkel aan de Dorpsstraat in Renkum. Winkelpersoneel zag dat de man meerdere goederen in zijn tas stopte en vervolgens de winkel uit liep. Na onderzoek kon de man woensdag in zijn woning worden aangehouden. De man bekende de winkeldiefstal. Hij heeft een winkelverbod gekregen en is met een dagvaarding naar huis gestuurd.
(08-024803)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 6-3-2008 10:44:36

DOORWERTH - De politie heeft woensdagochtend rond half elf een 33-jarige man uit Ede aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn 33-jarige ex-vriendin. De vrouw deed aangifte nadat zij door de man telefonisch bedreigd zou zijn. Aanleiding hiervoor zou een conflict in de relationele sfeer zijn. De politie heeft de man aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
(08-031923)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 6-3-2008 10:43:31

LUNTEREN - De politie heeft woensdagavond rond zes uur twee meisjes van veertien en vijftien jaar uit Lunteren aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Dorpsstraat zagen dat de meisjes meerdere goederen in hun tas stopte en de winkel wilden verlaten zonder de goederen af te rekenen. De politie kwam ter plaatse en hield de meisjes aan. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier bekenden ze de diefstal.
(08-032290)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053