Politie Haaglanden

Persberichten 6 maart

Haaglanden, 06-03-2008

Aangehouden op scooter met gestolen motorblok
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar is woensdag 5 maart gesnapt met een scooter waaronder een gestolen motorblok zat. De jongen reed omstreeks tien voor negen over de Goeverneurlaan toen politieagenten besloten hem te controleren. Uit de controle bleek dat het motorblok onder de zogenoemde runner in 2003 was gestolen. De 17-jarige verklaarde na zijn aanhouding dat hij het motorblok had gekocht van een vriend, die het blok op zijn beurt via internet had gekocht. De politie onderzoekt de zaak.

Oude en nieuwe problemen
Den Haag Dat een 50-jarige Hagenaar woensdag 5 maart door de politie werd betrapt op het rijden onder invloed en zonder rijbewijs, is waarschijnlijk niet zijn grootste zorg. Nadat politieagenten de man omstreeks half tien vanwege zijn slingerende rijstijl aan de kant van de weg hadden gezet, ontdekten zij dat de Hagenaar ook nog een celstraf van 600 dagen én een ontnemingsvordering van 30.000 euro had openstaan. De man is aangehouden en zit uiteraard nog vast.

Man mishandeld ex-vriendin, haar moeder en vriend Den Haag De politie hield woensdag 5 maart om 14.40 uur een 36-jarige man uit Den Haag aan voor de mishandeling van zijn ex-vriendin (30), haar huidige vriend (37) en haar moeder (60). De verdachte wist de woning van zijn ex-vriendin in de omgeving van het Zuiderpark binnen te komen en sloeg zijn ex-vriendin. Ook de huidige vriend en de moeder van de vrouw werden door de man mishandeld. Alle drie raakten ze lichtgewond. Verder bedreigde de verdachte het drietal met een wapen. Toen de politie arriveerde was de verdachte er al vandoor. Hij werd later op de dag in zijn woning aangehouden. De man zit nog vast op het politiebureau voor verhoor. De agenten troffen ook het wapen aan waarmee de man had gedreigd. Aan het politiebureau bleek dat het een luchtdrukwapen is.
Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Vrouw rijdt door rood en moet blazen
Den Haag Surveillanten zagen woensdag 5 maart rond 20.00 uur een auto door rood rijden op de Carnegielaan. Het voertuig werd aan de kant gezet en de bestuurder moest blazen. Deze 68-jarige vrouw uit Den Haag blies 305 ugl en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Vijfvoudige kop-staartbotsing
Den Haag Vijf autos reden 5 maart om 18.30 uur op het Schenkviaduct op elkaar. Een 48-jarige man uit Suriname werd als verdachte aangemerkt. Hij zou op zijn voorganger zijn gereden, waardoor die weer tegen een andere auto opreed en zo verder. Uiteindelijk ontstond een kop-staartbotsing van vijf autos. Geen van de betrokkenen bleek teveel te hebben gedronken.

Veelpleger
Den Haag Tijdens een alcoholcontrole op de Hogewal werd donderdag 6 maart om 01.10 uur een 49-jarige man uit Den Haag aan een blaastest onderworpen. Hij bleek niet alleen teveel te hebben gedronken, maar gesignaleerd te staan voor 796 euro aan boetes en een gevangenisstraf. Ook zijn rijbewijs bleek hij te moeten inleveren. Hij werd aangehouden.

Jongeren belagen agenten
Den Haag Zes politieagenten die op woensdag 5 maart om 21.10 uur een verkeerscontrole hielden op de kruising Spieringdam en Zoetermeerse Rijweg, zijn belaagd door een groep jongeren. De jongeren waren in een jeugdhonk aanwezig en kwamen naar buiten toen zij de verkeerscontrole in de gaten kregen. Een aantal jongeren begon te joelen en een 16-jarige verdachte schold de agenten uit. Toen de politie deze verdachte aanhield in het jeugdhonk, keerde de groep zich tegen de agenten. Hierbij kreeg een politieagent klappen op haar hoofd en gezicht. In totaal werden er zeven verdachten (tussen de 16 en 18 jaar) aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag Politieagenten troffen woensdag 5 maart om 13.40 uur in een woning aan de Denekampstraat een hennepplantage. De agenten ondersteunden de deurwaarder bij het binnentreden van de woning en troffen vervolgens de hennepplanten aan. In totaal werden 290 hennepplanten en allerlei apparatuur gevonden. Energiebedrijf Eneco ontdekte dat er illegaal stroom werd afgetapt. De bedradingen waren erg slecht aangelegd, waardoor er ernstig gevaar voor de omgeving was. In de woning was niemand aanwezig. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jeugd hindert verkeer met voetbal
Den Haag Een groepje jeugd voetbalde woensdagavond rond 21.45 uur op de rotonde en rijbaan van de kruising Appelstraat met de Vlierboomstraat. Hierdoor moesten de automobilisten afremmen en uitwijken. Dit leverde gevaarlijke situaties op. De politie trof negen Haagse jongens in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar aan. Zes van hen kregen een bekeuring voor het veroorzaken van gevaar/hinder op de weg. Drie jongens konden zich niet legitimeren en moesten mee naar het politiebureau. Aan het politiebureau kon hun identiteit worden vastgesteld. Deze drie konden ook met een bekeuring op zak naar huis.

Winkeldief opgepakt
Den Haag De meldkamer van de politie stuurde woensdag 5 maart rond 16.30 uur een agentenkoppel naar een winkel aan de Prins Willemstraat. Hier had een vrouw de winkel verlaten met gestolen goederen. Het winkelpersoneel verklaarde dat de detectiepoortjes waren afgegaan, maar de verdachte weigerde mee te werken. Getuigen zagen haar een woning in dezelfde straat binnengaan. Een 19-jarige Hagenaar deed open voor de politieagenten. In de woning troffen zij niet de 22-jarige verdachte aan, maar wel veel gestolen kleding. De politie arresteerde de 19-jarige man voor heling en namen hem mee naar het politiebureau. De 22-jarige vrouw kwam zich later zelf melden. De recherche onderzoekt de zaak.

Henneplucht verraadt kwekerij
Den Haag - Een nogal sterke henneplucht bij een perceel aan het Isabellaland zorgde er woensdag 5 maart voor dat politieagenten rond 09.30 uur op onderzoek uitgingen. In de woning troffen zij niemand aan, maar ze ontdekten wel een hennepkwekerij/drogerij. Ruim 20 droogrekken lagen vol met toppen. In meer dan 70 bakken hadden drie planten per bak gestaan. Verder troffen de agenten een groot aantal geknipte planten aan. Het elektriciteitsbedrijf constateerde dat er gevaarlijk met de stroom was geknoeid. De politie heeft een onderzoek gestart naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Vrouw verliest macht over stuur
Voorburg Een 57-jarige automobilist uit Leidschendam verloor woensdag 5 maart op de Prinses Irenelaan de macht over het stuur en reed tegen een geparkeerd staande auto aan. De geparkeerde wagen schoof vervolgens tegen een andere auto. Alle drie de wagens raakten beschadigd. De automobiliste raakte licht gewond aan haar gezicht en mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Het is niet duidelijk waarom ze de macht over het stuur verloor.

Snelheidscontrole
Rijswijk De politie controleerde woensdag 5 maart tussen 19.00 en 23.00 uur op de Prinses Beatrixlaan 460 passanten. Van hen reden er 70 te hard. Zij krijgen binnenkort een bekeuring in de brievenbus. De hoogst gemeten snelheid was 86 km/u.

Inbreker aangehouden
Rijswijk De politie hield donderdag 6 maart om 01.00 s nachts een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor de inbraak in een bedrijf op de Sionsweg. Kort daarvoor was er in het pand ingebroken en er ontbrak veel muntgeld uit de kassa. De gealarmeerde politieagenten doorzochten direct de omgeving en troffen de verdachte in de buurt van het bedrijf aan. Hij had veel kleingeld op zak en de politie onderzoekt of de man schuldig is aan de inbraak. Ook had de verdachte nog een gevangenisstraf van drie dagen uitstaan. Hij zit nog vast op het politiebureau.

Overval tabakszaak, politie zoekt getuigen
Delft Een tabakszaak aan de Voldersgracht is 5 maart omstreeks 14.50 uur overvallen. Enkele getuigen hoorden omstreeks drie uur hulpgeroep uit de winkel komen en gingen in de zaak kijken. Binnen troffen zij niet alleen de winkelier, maar ook de overvaller. De man ging er daarop vandoor en liep weg in de richting van het Vrouwjuttenland en de Choorstraat. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets van de overval hebben gezien of die de overvaller hebben zien vluchten. Het signalement van de man luidt: blanke man, licht getint, 35-40 jaar, stevig postuur, 1.80 m. lang, kort gedekt haar. Getuigen kunnen bellen met de recherche van Bureau Delft via 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan 0800 7000.

Gewond bij aanrijding
Zoetermeer Een 11-jarige jongen uit Zoetermeer raakte 5 maart om 15.15 uur gewond op de Afrikaweg toen een 82-jarige automobilist uit Zoetermeer achterop de auto reed waar de jongen in zat. Door nog onbekende oorzaak klapte de Zoetermeerder achterop een auto die voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Het slachtoffer is vervoerd naar een ziekenhuis en mocht korte tijd later weer naar huis.