Gemeente Echt-Susteren


Bomen Diergaarderstraat Zuid worden gekapt

De gemeente knapt dit jaar de Diergaarderstraat Zuid vanaf de Waldfeuchterbaan tot en met het kruispunt met de Vlaskuilseweg op en wil de groenstructuur versterken. Veel bewoners hebben gevraagd om ook de bestaande bomen te kappen.

Op de informatieavond en in een enquête over dit onderwerp hebben veel bewoners gevraagd de bestaande esdoorns te verwijderen, omdat ze door hun grootte en breedte overlast veroorzaken.

Om dit te realiseren heeft de gemeente wel eerst een onderzoek moeten laten uitvoeren naar mogelijke vaste verblijfplaatsen van bijvoorbeeld vleermuizen, eekhoorns en vogels.

Uit deze inspectie in januari is gebleken dat er door de voorgenomen kap geen vaste rust- en verblijfplaatsen zoals bedoeld in de Flora- en faunawet worden aangetast.

Daarnaast hebben wij ons voornemen om de bomen te kappen in het Waekblaad van 31 januari 2008 gepubliceerd. Tot 4 maart 2008 konden inwoners hier bezwaar tegen maken. Wij hebben in deze periode geen reacties ontvangen.

Om geen last te hebben van beginnende nest- en bladgroei bij de uitvoering van de riool- en wegwerkzaamheden worden de bomen van 10 tot en met 14 maart gekapt. In totaal worden 41 bomen gerooid en 57 bomen terug geplant. In deze periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer en wordt de bewoners gevraagd de auto niet langs de straat te parkeren.