Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Hennepkwekerijen ontmanteld

Publicatiedatum: 6-3-2008 12:00:50

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdag twee hennepkwekerijen ontmanteld. Rond vier uur werd een hennepkwekerij aangetroffen in een woning in de Arnhemse wijk Malburgen. De politie kreeg een melding binnen van een getuige die gezien had dat een ruit van de woning vernield was. In de woning zou vermoedelijk een hennepkwekerij aanwezig zijn. Bij binnenkomst van de woning bleken meerdere kamers te zijn ingericht voor de hennepteelt. De politie trof ruim 250 henneplanten aan. De kwekerij is geheel ontmanteld en vernietigd. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt waarop de stroommeter uit huis is gehaald.

In de Arnhemse wijk de Laar West werd diezelfde avond rond half acht nog een hennpekwekerij aangetroffen. Naar aanleiding van een melding werden ter plaatse ruim 320 planten ontdekt. Ook in deze woning werd de kwekerij geheel ontmanteld en vernietigd. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt waarop de stroommeter uit huis is gehaald. Door de politie zijn nog geen verdachten aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldief aangehouden

Publicatiedatum: 6-3-2008 11:59:48

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdag rond kwart voor zes een 33-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Medewerkers van een winkel aan de Ketelstraat hadden gezien dat de man een kapotte broek in de kledingrekken hing. De broek was kapot omdat de man de beveiligingslabel verwijderd zou willen hebben. Een beveiligingsmedewerker van de winkel sprak de Arnhemmer hier vervolgens op aan. In de tas van de man werden twee onbeschadigde broeken gevonden. Hierop werd de politie gebeld. De Arnhemmer werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-032292)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist rijdt met ingevorderd rijbewijs

Publicatiedatum: 6-3-2008 11:56:15

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagmiddag rond drie uur een 53-jarige man uit Heteren aangehouden op de Broerenstraat. De bestuurder werd herkend door agenten die wisten dat het rijbewijs van de man reeds was ingevorderd. Hierop werd de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld. Justitie beslist wat er met de man gaat gebeuren. (08-032169)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---