Persberichten Rijn & Venen, 12.25 uur

Utrecht, 06-03-2008

Nepvuurwapen

ABCOUDE In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 maart gedroegen drie mannen zich verdacht. Het drietal werd aangehouden.

Rond 01.35 uur zag een getuige dat twee mannen zich op de Hoogstraat verdacht ophielden. Zij doken telkens weg als er een auto passeerde. De getuige had het idee dat zij niet veel goeds in de zin hadden en belde de politie.

Agenten troffen het tweetal, mannen van 19 en 21 jaar en afkomstig uit Amsterdam, op de Hoogstraat bij hun auto aan. In de auto lag een koevoet en onder een stoel een nepvuurwapen. De verdachten werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het tweetal bleek niet meer in het bezit te zijn van de autosleutels, waarop de auto werd weggesleept.

In de omgeving zagen agenten dat nog een derde man zich verdacht ophield. Hij ging er bij het zien van de politie vandoor. Deze verdachte, een 19-jarige Amsterdammer, werd even later aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van de autosleutels van de auto waarbij de andere verdachten waren aangehouden.

Alle drie de verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Veel te hard

MAARSSEN Een 47-jarige automobilist uit Zeist reed op woensdagavond 5 maart veel te hard. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de avonduren werd op de Zuilense Ring op snelheid gecontroleerd. Vijf automobilisten werden bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 100 km/u negeerden. De 47-jarige Zeister maakte het wel heel bont: hij reed 172 km/u, wat na wettelijke correctie op 166 km/u neerkomt. Tegen de Zeister is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeerscontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 5 maart van 15.20 uur tot 16.40 uur een verkeerscontrole op de Maarssenbroekeseslag gehouden. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor: niet dragen autogordel (12), niet handenvrij bellen (1), niet tonen rijbewijs (2) en niet goed bevestigde losbreekreminrichting (1)

Verkeersagressie

WOERDEN Een 22-jarige automobilist uit Bleiswijk deed op woensdag 5 maart aangifte dat hij het slachtoffer was geworden van een agressieve medeweggebruiker.

Rond 15.30 uur reed de Bleiswijker op de Rijksweg A12 vanuit de richting van Utrecht in de richting van Rotterdam. Hij reed op de linkerrijstrook en zag dat een auto vlak achter hem kwam rijden. Om de bumperklever er langs te laten, wilde de Bleiswijker naar rechts gaan, maar omdat daar net een auto naar links kwam, lukte dat niet. Daardoor moest de bumperklever achter hem hard remmen.

De klever haalde hem vlak daarna in, ging voor hem rijden en bracht zijn auto op de rijbaan tot stilstand. Ook de Bleiswijker moest daardoor stoppen. De verdachte trok weer op, maar probeerde daarna meerdere malen de ander te snijden. Om verdere problemen te voorkomen nam de Bleiswijker de afslag Woerden, maar de verdachte deed dat ook.

De Bleiswijker stopte voor het verkeerslicht op de afrit en de verdachte deed hetzelfde. De verdachte liep op de auto van de ander af, schopte tegen de auto, bedreigde de Bleiswijker verbaal met de dood en vernielde een ruit van de auto. Vervolgens stapte de verdachte in en reed weg.

Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging en van vernieling. De politie stelt een onderzoek naar de verdachte in.

Verdachten openlijke geweldpleging/vernieling cameras aangehouden

MIJDRECHT- De politie heeft in het onderzoek naar de openlijke geweldpleging/ vernielingen van de cameras van het Cameratoezicht de verdachten die hierbij waren betrokken op dinsdag 4 maart aangehouden.

Het gaat om twee jongens van 17 jaar en een jongen van 16 jaar afkomstig uit Mijdrecht en een 16-jarige jongen uit Wilnis. De openlijke geweldpleging/vernielingen aan de cameras op de Dorpsstraat, Raadhuislaan en Raadhuisplein vonden plaats in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 januari 2008. Aan de hand van de beelden van het Cameratoezicht en uit het ingestelde onderzoek kwam de politie de verdachten op het spoor. De gemeente De Ronde Venen heeft aangifte gedaan en stelt de verdachten aansprakelijk voor de toegebrachte schade. In het opgemaakte dossier wordt vastgelegd of de schade is vergoed. Hierna wordt het dossier voor verdere afhandeling aangeboden aan het Openbaar Ministerie.