Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 06-03-2008

Verkeerscontroles

NIEUWEGEIN/HOUTEN De politie heeft op woensdag 5 maart op meerdere plaatsen het verkeer gecontroleerd.

Op de Binnenwal in Nieuwegein werd van 09.00 uur tot 10.00 uur een roodlichtcontrole gehouden. Vier automobilisten kregen een bekeuring.

Bij een controle van 09.15 uur tot 10.15 uur op de Rondweg in Houten werden tien automobilisten bekeurd: niet dragen autogordel (7), niet handenvrij bellen (1), niet tonen kentekenbewijs (1) en rijden door rood (1).

Van 11.00 uur tot 12.15 uur werd met een lasergun op de Symfonielaan in Nieuwegein gecontroleerd. Negentien automobilisten hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogste snelheid was 83 km/u. Op dezelfde plaats werd weer gecontroleerd van 14.00 uur tot 15.00 uur. Toen negeerden 21 automobilisten de maximumsnelheid. Nu was de topsnelheid 80 km/u. De overtreders werden bekeurd.

Vrouwen mishandeld

NIEUWEGEIN Op woensdag 5 maart werden twee vriendinnen mishandeld door twee vrouwen.

Rond 14.00 uur liepen twee vriendinnen van 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein bij City Plaza. Zij passeerden drie vrouwen, die enkele kleine kinderen bij zich hadden. Eén van de kinderen schreeuwde erg hard. De 18-jarige vrouw zij tegen haar 22-jarige vriendin dat het kind zijn mond moest houden. Onbedoeld hoorden de andere vrouwen dat kennelijk. Zij scholden het tweetal uit. De vriendinnen liepen door.

Even later werden de vriendinnen door de vrouwen op de Passage aangevallen. Daarbij werden zij geslagen en geschopt. Daarna gingen de verdachten ervandoor. De beide slachtoffers liepen licht letsel op en deden aangifte van mishandeling.

Agenten hielden op de Noordstedeweg één van de verdachten, een 26-jarige vrouw uit Utrecht, aan. Zij werd overgebracht naar het politiebureau. De politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Man aangehouden voor brandstichting

VIANEN Een 58-jarige man uit Vianen is aangehouden op verdenking van het stichten van brand in zijn woning, waarbij gevaar voor personen en goederen is ontstaan.

De brand brak uit in de nieuwjaarsnacht. De brand werd omstreeks 03.40 uur door surveillerende politiemensen en omwonenden ontdekt, waarop de brandweer werd gewaarschuwd. Het ging om een middelgrote uitslaande brand die door de brandweer Vianen met drie tankautospuiten werd bestreden. Uit voorzorg werd door de politie de bewoners van de aangrenzende woningen verzocht tijdelijk hun woningen te verlaten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Er ontstond behoorlijke brand- en rookschade en de naastgelegen woning liep waterschade op. Uit ingesteld onderzoek en binnengekomen informatie rees een verdenking van brandstichting tegen de 58-jarige bewoner, die op woensdag 5 maart is aangehouden. De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten in het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld.