Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur.

Utrecht, 06-03-2008

Verkeersongeval

AMERSFOORT- Aan de Nijverheidsweg noord heeft op woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen bestuurder van een personenauto en een snorfietser.

De 22-jarige snorfietser reed over de Radiumweg uit de richting van de Bunschoterstraat in de richting van de Amsterdamseweg. Een 47-jarige bestuurder van een auto uit Amersfoort reed over de Nijverheidsweg Noord en wilde links afslaan de Radiumweg op richting Amsterdamseweg. Beide betrokken verklaarden groen licht te hebben gehad. De politie roept getuigen op zich te melden via; 0900-8844 omdat de toedracht van het ongeval nog onduidelijk is. De snorfietser is met letsel aan zijn scheenbeen overgebracht naar ziekenhuis het Lichtenberg.

Babbeltruc

AMERSFOORT- Aan de Woestijgerweg is een vrouw op dinsdagavond door middel van een babbeltruc in haar woning beroofd van haar portemonnee.

Bij een 42-jarige vrouw uit Amersfoort werd tussen 18.30 uur en 19.00 bij haar woning aangebeld. Toen zij opendeed stond er een man voor haar deur die zich met allerlei smoesjes in haar woning wist te werken. Toen de man de woning verliet merkte de vrouw op dat haar portemonnee uit haar tas was gestolen. Het signalement van de man; het betreft een kleine man van ongeveer 1.60 m en 1.65 m, hij heeft een bol gezicht, mogelijk een Noord Afrikaans uiterlijk, kort donker haar mogelijk kalend en de man heeft bruine ogen. Verder droeg hij een beige trui en een blauwe spijkerbroek. Heeft u informatie over deze oplichtingzaak, belt u dan met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Snelheidscontrole

LEUSDEN- Aan de Doornseweg hebben agenten op woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 09.45 uur en 12.00 uur zijn 1533 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan zijn 78 bestuurders bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 108 km/u.