Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt diefstalpoging en vernieling
Publicatiedatum: 6-3-2008 14:07:19

EDE - De Edese politie onderzoekt een ernstige diefstalpoging op een leverancier van rookwaren in de wijk Veldhuizen. Door ingrijpen van een getuige kon de diefstal worden verijdeld en later vier verdachten worden opgepakt. Later op de avond bleken er ernstige vernielingen te zijn aangericht bij de woning van de getuige. De politie sluit niet uit dat er een relatie tussen beide incidenten bestaat en neemt de zaak hoog op.

De leverancier, een 29-jarige man, zou woensdagmiddag tussen kwart over twee en half drie op de Lindenhorst volgens zijn zeggen benaderd door een groep jongeren die rookwaren van hem wilden hebben. De man ging daar echter niet op in maar desondanks werden er rookwaren uit zijn bestelauto te gehaald. Een getuige greep in waardoor de buit op straat werd achtergelaten.

Verdachten aangehouden
Nadat het voorval bij de politie was gemeld werd door enkele agenten een onderzoek in de wijk ingesteld. Mede dankzij de eerder genoemde getuige konden daarbij vier verdachten worden aangehouden. Het ging daarbij om Edenaren in de leeftijd van zeventien tot en met negentien jaar. Twee van hen moest de politie laten gaan omdat zij op basis van de onderzoeksresultaten tot dusver niet langer als verdachten konden worden beschouwd. De overige twee, beiden zeventien jaar, zitten nog vast.

Vernielingen
Later op de avond werden er bij een bewoonster in de wijk meerdere ruiten van haar woning vernield evenals de ruiten van twee bij haar woning geparkeerde auto's. Deze bewoonster bleek getuige te zijn van de eerdere diefstalpoging op de Lindenhorst. Omdat de politie niet uitsluit dat de vernielingen een relatie hebben met dat incident neemt zij de zaak hoog op. Een team van een aantal rechercheurs is op de zaak gezet.

Getuigen
Vanwege de ernst van beide voorvallen roept de politie nadrukkelijk getuigen op te reageren. De politie wil dan met name weten wie nog meer iets heeft gezien van het voorval op de Lindenhorst. Ook getuigen die iets gezien hebben van de vernielingen aan de woning en twee geparkeerde auto's worden met klem verzocht te reageren. Tipgevers die anoniem willen reageren kunnen dat doen via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. De Edese politie is bereikbaar via 0900-8844.
(08-032157/032404)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---