Gemeente Geldermalsen

Pimp je Vogelhuisje

6 maart 2008 - Bijna alle basisschoolkinderen gaan aan de gang met het pimpen van hun eigen vogelhuisje. In het kader van milieu educatie en de Nationale Boomfeestdag doet de gemeente de kinderen allemaal een in elkaar te knutselen vogelhuisje cadeau. De meest creatieve ontwerpen worden op het gemeentehuis op 19 maart, om 11.15 uur beloond met een prijs uit handen van wethouder Melvin Könings.

Het kartonnen vogelhuisje mag vormgegeven worden naar eigen smaak en inzicht. De klas kiest het mooiste exemplaar uit, deze wordt afgevaardigd naar het gemeentehuis. De afgevaardigde vogelhuisjes worden van 17 maart t/m 4 april in de hal van het gemeentehuis geëxposeerd. Het wordt met zon 130 creaties dan een waar vogelhuisparadijs. Uit iedere groep wordt op de Nationale Boomfeestdag een winnaar gekozen, dat betekent dat er dus 8 winnaars zijn. De wethouder overhandigt de winnaars een leuke prijs.

Het is natuurlijk de bedoeling dat de vogelhuisjes, zon 3.300 een plaatsje krijgen aan een boom in de tuin of misschien wel op het schoolplein. Of het betekent dat er dit voorjaar 3.300 nestjes in gebouwd gaan worden dat is een andere vraag.

Verdere info
Vogels en bomen zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vogels geven als geen andere diergroep de toestand van natuur en milieu aan. Gaat het slecht met een vogelsoort, dan is dat een signaal dat er iets mis is met zijn leefomgeving.
Meer informatie over de Nationale Boomfeestdag: www.boomfeestdag.nl Meer weten over vogels? www.vogelbescherming.nl