Provincie Drenthe

Assen

Ontgrondingen, verleende vergunningen; gemeente Assen

Terinzage tot en met 16 april 2008
Bezwaarschrift indienen tot en met 16 april 2008

Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij een vergunning op grond van artikel 10, vijfde lid, van de Ontgrondingenwet en artikel 8.5, hoofdstuk 8, van de Provinciale omgevingsverordening (POV) Drenthe aan de gemeente Assen hebben verleend.

De vergunning heeft betrekking op de legalisatie van de reeds uitgediepte zwemplas Baggelhuizen waarbij de hoeveelheid gewonnen woudzand, te weten 5.000 m3, in het gelijknamige recreatiegebied zal worden hergebruikt als cunetzand, strand ophogen, ruiterpad, uitkijkheuvel en zand ten behoeve van een ATB-route. Het uitdiepen is van belang voor het behoud van een goede waterkwaliteit in de zomermaanden.

De vergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 maart 2008 tot en met 16 april 2008 als volgt ter inzage:

* bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen bij de afdeling Bestuur en Communicatie op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Desgewenst kan ook mondeling toelichting op de stukken worden gekregen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0592) 36 54 26/36 54 29.

Tot en met 16 april 2008 kunnen belanghebbenden op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college van gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen. Degene die op deze wijze een bezwaarschrift heeft ingebracht, kan later tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek tot schorsing en/of tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.