Provincie Drenthe

Loonbedrijf Pomper v.o.f. te Smilde

Ontgrondingen; verleende vergunning; aan Loonbedrijf Pomper v.o.f. te Smilde

Terinzage tot en met 16 april 2008
Beroep instellen tot en met 16 april 2008

Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij een vergunning op grond van artikel 10, vijfde lid, van de Ontgrondingenwet en artikel 8.5, hoofdstuk 8, van de Provinciale omgevingsverordening (POV) Drenthe aan Loonbedrijf Pomper v.o.f. te Smilde hebben verleend.

De vergunning heeft betrekking op de landbouwkundige verbetering van een gedeelte van het perceel in de gemeente Midden-Drenthe, kadastraal bekend Smilde, sectie D, nummer 1726, plaatselijk bekend nabij de Groene Wijk te Smilde. Daarbij wordt 28.000 m3 ophoogzand afgevoerd. Er wordt zand uitgewisseld tegen grond. Het te ontgronden terrein heeft een oppervlakte van ongeveer 4,5 ha.

Naar aanleiding van een nadere reactie van het waterschap Noorderzijlvest op het ontwerpbesluit is het aan de vergunning te verbinden bijzonder voorschrift A.8 inzake de na de ontgronding aan te houden hoogten van het toekomstige maaiveld ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd.

De vergunning en de bijbehorende stukken liggen vanaf 6 maart 2008 tot en met 16 april 2008 als volgt ter inzage:

* bij de provincie Drenthe, Westerbrink 1 te Assen bij de afdeling Bestuur en Communicatie op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.

Tegen dit besluit en de daarin aangebrachte wijziging kunnen belanghebbenden tot en met 16 april 2008 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage. Naast het ingestelde beroep kan ook een verzoek om voorlopige voorziening bijvoorbeeld een schorsing worden gedaan bij de voorzitter van voornoemde afdeling. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.
Het besluit wordt pas van kracht nadat de beroepstermijn is verstreken. Indien binnen deze termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt het besluit niet eerder van kracht voordat op dit verzoek is beslist.

Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de provincie Drenthe, telefoonnummer (0592) 36 54 29.