Gemeente Bussum

Papiercontainers in Bussum

In maart begint de Gewestelijke Afvalstoffendienst Gooi en Vechtstreek (GAD) met het uitzetten van ongeveer 10.000 papiercontainers in Bussum. Het uitzetten gebeurt in fases per wijk en neemt ongeveer een maand in beslag.

Bewoners van wijken waar de papiercontainer wordt aangeboden, krijgen van te voren schriftelijk bericht en een folder met uitleg.

In de Gooi en Vechtstreek wordt momenteel jaarlijks bijna 60 kg per inwoner ingezameld, terwijl het totale papierverbruik ruim 100 kg per inwoner per jaar is. Bijna de helft van bruikbaar papier en karton komt dus nog in de grijze container terecht.
Het gescheiden aanbieden van oud papier en karton is beter voor het milieu en bespaart energie en grondstoffen. Bovendien steunt u hiermee verenigingen en stichtingen: in het gewest Gooi en Vechtstreek wordt het oud papier ingezameld door de GAD in samenwerking met een aantal verenigingen. Deze verenigingen ontvangen hiervoor een vergoeding.

Wel en niet in de papiercontainer

Kranten, tijdschriften, boeken en reclamedrukwerk doet u voortaan in de papiercontainer. Sommige papiersoorten horen er niet in thuis, omdat ze het afval teveel vervuilen en daardoor niet hergebruikt kunnen worden. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om lege melkpakken, pizzadozen, fotos en sanitair papier. Kijk voor een volledig overzicht op www.gad.nl.

Vragen

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met het GAD. Het telefoonnummer is (035) 699 18 88 (maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.15 uur) of stuur een e-mail naar info@gad.nl.