Gemeente Rotterdam

De commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur is op woensdag 5 maart 2008 in gesprek gegaan met eindexamenkandidaten van Thorbecke Voortgezet Onderwijs in de Tattistraat 13. De commissie werd welkom geheten door de rector mevrouw Thoolen.

De heer Teekens, locatiedirecteur van de vestiging Tattistraat 13, ging in op de positie van het vmbo. Ondanks de goede resultaten en de ontwikkelingen van deze vorm van onderwijs, moet hij nog steeds vechten tegen het gegeven dat de havo hèt onderwijs geeft. Thorbecke onderscheidt zich door het talentgerichte onderwijs om van de leerling een rijker mens te maken.

Maar over Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009 weten zij nog niets...
Voor het gesprek met de eindexamenkandidaten waren leerlingen van het vmbo, havo en vwo uitgenodigd. Iedere leerling werd gekoppeld aan een raadslid. Onderwerp van gesprek was wat de leerling na het eindexamen gaat doen en hoe het leven in Rotterdam is voor jongeren. Het was opvallend dat niemand van de leerlingen iets kon vertellen over Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009.

Vmbo-er naar het mbo
Na een korte rondgang door praktijklokalen van de school volgde een gesprek met docenten en de decaan over de aansluiting van het vmbo op het mbo. De vmbo-er wordt voorbereid op een overgang naar het mbo, waar men te maken krijgt met grootschaligheid en vrijheid. Door de onderkant van het mbo bij het vmbo onder te brengen, verwachten deskundigen dat de overgang beter zal verlopen.

Bron: Griffie, 06-03-2008