Politie Midden- en West Brabant

Tilburger stierf gewelddadige dood

TILBURG, 6 maart 2008

Tilburger stierf gewelddadige dood

De 50-jarige Tilburger die dinsdag overleed, nadat hij maandagmiddag zwaar gewond werd aangetroffen op een zandpad nabij de Meierijbaan, is een gewelddadige dood gestorven. De politie gaat uit van een misdrijf. Dat is gebleken uit onderzoek van het rechercheteam en de sectie die woensdag op het slachtoffer werd verricht.

De officier van justitie heeft het stoffelijk overschot na de sectie vrijgegeven en aan de nabestaanden overgedragen. De politie doet geen mededelingen over de manier waarop de Tilburger om het leven is gekomen. Zo'n 25 rechercheurs werken met man en macht aan de zaak. Zo spreken zij met familieleden, vrienden en andere relaties van de Tilburger en reconstrueren zij maandag 3 maart waarop de man met diverse mensen contact heeft gehad.

De politie heeft weliswaar al een passantenonderzoek gehouden en enkele getuigen gesproken, maar roept mensen nadrukkelijk op zich te melden als zij nog aanvullende informatie hebben of maandagmiddag nabij de Meierijbaan iets verdachts hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844, de informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Mensen die liever anoniem willen blijven, worden gevraagd zich te melden via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

De Tilburger werd maandagmiddag 3 maart rond 16.40 uur zwaargewond aangetroffen bij zijn auto op een zandpad nabij de Meierijbaan. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij een dag later aan zijn verwondingen bezweek. De politie formeerde maandagavond direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) met 25 rechercheurs en deed sporendonderzoek op de locatie waar het slachtoffer werd aangetroffen.

Auteur: Andre van den Hul