Bruna steunt Room to Read

06/03/2008 15:06

Bruna BV

Utrecht, 6 maart 2008 - Met de start van de Boekenweek begint Bruna met de sponsoring van Room to Read. Deze stichting heeft als doel om de wereld te verbeteren en dat begint bij de educatie van kinderen. Daarmee sluit Room to Read perfect aan bij de missie van Bruna, namelijk het lezen voor iedereen gemakkelijk en toegankelijk te maken.

Door armoede, maar ook door ziekte en oorlog hebben niet alle kinderen in deze wereld toegang tot onderwijs. Laat staan tot informatieve middelen als boeken en internet. Bruna gaat hier samen met Room to Read verandering in brengen door de inzameling van mobiele telefoons. Voor iedere oude mobiele telefoon ontvangt Bruna E 3,50 voor Room to Read. Met dit geld richt Room to Read onder meer bibliotheken in, bouwt scholen en geeft boeken weg.

Room to Read
De oprichter en voormalig Microsoft topman John Wood staakte zijn commerciële functie om educatie voor alle kinderen na te streven. Sinds de oprichting in 2000 heeft Room to Read het leven van 1,3 miljoen kinderen in Azië, Afrika en Latijns Amerika ingrijpend kunnen veranderen. Dit door 287 scholen te bouwen, meer dan 3.870 bibliotheken in te richten en bijna anderhalf miljoen boeken weg te geven en vele, vele boektitels in de plaatselijke taal uit te geven. Ook geeft Room to Read studiebeurzen uit en zet het speciale leslokalen op voor computer- en talenonderwijs.

Duchenne Parents Project
Dit betekent echter wel dat Bruna stopt met het steunen van het Duchenne Parents Project. In de afgelopen 5 jaar heeft Bruna meer dan 100.000 telefoons ingezameld voor Duchenne. Hiermee hebben Bruna en haar klanten een forse bijdrage, ruim E 400.000, geleverd aan het onderzoek tegen deze, voor jongens nog altijd dodelijke, erfelijke spierziekte.






Noot voor de redactie:

Over Bruna
Bruna is een landelijke detailhandelsonderneming, die actief is met 385 winkels op de markt van boeken, tijdschriften, papier- en schrijfwaren, dagbladen, wenskaarten en multimedia producten. In deze branche is Bruna marktleider. De winkelformule Bruna bestaat 140 jaar. Naast de winkelketen biedt Bruna meer dan 100.000 boeken aan via haar website www.bruna.nl.

Voor meer informatie over Bruna kunt u contact opnemen met (