Gemeente Barneveld


Barneveld plaatst welkomstportalen in Garderen

Het college van B&W heeft dat besloten. De welkomstportalen zijn onderdeel van het programma Imagoversterking Veluwe van het Veluws Bureau voor Toerisme en dragen bij aan de bewustwording van bewoners en bezoekers, dat ook Garderen onderdeel van de Veluwe is.

Het Veluws Bureau voor Toerisme (VBT) wil de Veluwe weer als vakantiebestemming op de eerste plaats krijgen. Daarvoor is het programma Imagoversterking Veluwe ontwikkeld. De welkomstportalen die overigens in alle Veluwse gemeenten worden geplaatst zijn daar een goed voorbeeld van. In Garderen wor-den méér initiatieven ontwikkeld op het gebied van toerisme en recreatie: de gemeente plaatst binnenkort toeristische bewegwijzering, er zijn concrete plannen om de Putbrink te revitaliseren en er zijn initiatieven ontwikkeld om toeristische informatiezuilen te plaatsen.
Een aantal van deze projecten wordt gepresenteerd tijdens het evenement Garderen Live op 19 april 2008. Met het plaatsen van de welkomstportalen is een bedrag van ruim 4.700,- gemoeid. Mutatiedatum 06/03/2008