Gemeente Eindhoven

Persbericht 6 maart 2008, no. 056

Onderzoek naar economische impact en beleving in Eindhoven

Onderzoeken EK Zwemmen 2008
In opdracht van de gemeente Eindhoven worden binnenkort twee onderzoeken gedaan omtrent het EK Zwemmen, namelijk een economische impact studie en een belevingsonderzoek. Beide onderzoeken worden uitgevoerd door studenten van de opleiding Vrijetijdsmanagement aan de NHTV Internationale Hogeschool Breda. Uiteindelijk studeert Hans Willemsen, vierdejaar student, op dit onderwerp af. De verantwoordelijke docent van de NHTV is Albert van Schendel, hij heeft een jarenlange ervaring op dit gebied. Economische impact studie
De economische impact studie heeft betrekking op de uitgaven van de bezoekers van het EK Zwemmen. Via enquêteformulieren worden bezoekers van het Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep gedurende het evenement hierover ondervraagd. Dit gebeurt op vrijdag 14 maart, woensdag 19 maart, zaterdag 22 maart, zondag 23 maart en maandag 24 maart. Daarnaast wordt gekeken naar andere bestedingen, door bijvoorbeeld de landenteams, de organisatie en ondernemingen, die verband houden met het EK Zwemmen.
Belevingsonderzoek
Het belevingsonderzoek heeft betrekking op de persoonlijke ervaringen van de bewoners van de gemeente Eindhoven met het evenement en de effecten hiervan. Bewoners worden, ook via enquêteformulieren, na afloop van het evenement huis-aan-huis ondervraagd. Dit gebeurt van dinsdag 25 maart tot en met vrijdag 28 maart.
NHTV Internationale Hogeschool Breda
Studenten van de opleiding Vrijetijdsmanagement hebben dit soort onderzoeken al meerdere malen succesvol uitgevoerd in de gemeente Eindhoven, namelijk tijdens de UEFA-cup finale in 2006 én tijdens de UCI Pro Tour Team Trial in 2006. Ook andere grootschalige sportevenementen, zoals de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en het WK Veldrijden zijn door hen onderzocht.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail