Persberichten 05/03 middag

Regio, 06-03-2008

Ter Aar Inbraak in vrachtautos In de avond of de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart is ingebroken in vier vrachtautos. De voertuigen stonden geparkeerd op de vrachtwagenparkeerplaats langs de Oostkanaalweg. Bij de voertuigen werden de driekhoeksruiten ingeslagen waarna de portieren naar de cabines werden geopend. Uit de vrachtautos is niets weggenomen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Ter Aar Auto te water Een 23 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is donderdag 6 maart om 06.30 uur met zijn auto van de weggeraakt. De bestuurder reed op de Langeraarseweg in de richting van Ter Aar toen hij in een bocht naar links door nog onbekende oorzaak van de weg raakte. De auto kwam in het water terecht, echter de bestuurder wist zelf droog en ongedeerd uit de auto te stappen. De auto moest worden weggetakeld.

Nieuwkoop Bedrijfsinbraak In de avond of de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 maart is ingebroken in een bedrijf aan de Handelsweg. Het is onbekend hoe men het pand is binnengekomen. Er werden onder meer twee laptops en een bankpas gestolen. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 8844.

Gouda Politie ontdekt hennepkwekerij in woning De politie heeft donderdag 6 maart rond 13.25 uur in een woning aan de Bockenbergstraat een hennepkwekerij ontdekt. In een kamer op de 1e etage werd een volledig ingerichte kwekerij aangetroffen waar 36 hennepplanten groeiden. De 54 jarige bewoner is door de politie aangehouden. De kwekerij is inclusief het kweekmateriaal ontruimd. De politie ontdekte de kwekerij toen zij voor een andere zaak aan de deur waren. Een sterke weedlucht verraadde de kweek. De verdachte is voor het onderzoek nog ingesloten.