Zwemmers rekenen op Oranjefans tijdens EK

06/03/2008 15:51

Edelman

Eindhoven, 06 maart 2008 - Tijdens de Europese Kampioenschappen Zwemmen die van 13 tot en met 24 maart plaatsvinden, ontbreekt het Oranjegevoel zeker niet! Zwemmers rekenen op hun trouwe Oranjefans die steun bieden in deze spannende tijden. Supporters spelen een belangrijke rol als het gaat om sfeer bij een evenement. Zo ook bij de EK Zwemmen, het grootste sportevenement van Nederland dit jaar.

Europees zwemkampioene Erica Terpstra omarmt het belang van Oranje supporters: "Zelfs al ben je als zwemster de helft van de tijd onder water, supporters motiveren je om nóg beter te presteren. De sfeer die zo'n massa oranje supporters bij een sportevenement teweeg brengt, is met geen pen te beschrijven. Als sporter heb je je fans hard nodig om net dat beetje extra te geven!".

Ook sportvrouw van het jaar Marleen Veldhuis vindt de steun van supporters belangrijk: "Het EK belooft een enorm spektakel te worden. De gehele Europese top zal strijden om Europese titels en bovendien hebben sommige landen dit EK aangegrepen als een kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen. De Nederlandse zwemmers willen in hun eigen land natuurlijk het allerbeste laten zien dus we hebben de steun en aanmoediging van onze supporters hard nodig!".

Na 40 jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Zwembond opnieuw de EK Zwemmen in Nederland. In het hightech bad van het Nationale Zwemcentrum Eindhoven, laat toptalent zien wat ze in huis heeft. Nederland wordt hierin vertegenwoordigd door Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis en Inge Dekker. De organisatie verwacht veel oranje supporters om het Neerlands trots een hart onder de riem te steken.

Tijdens de EK Zwemmen in Eindhoven strijden mannen en vrouwen uit heel Europa in verschillende disciplines tegen elkaar. Zwemmen, schoonspringen en synchroon zwemmen zijn de onderdelen waar medailles behaald kunnen worden. Naast het Europese goud, zilver en brons, zijn de EK voor veel deelnemers ook een middel om zich te kunnen kwalificeren voor deelname aan de Olympische Spelen in Beijing.

Wil je ook onze Nederlandse helden een hart onder de riem steken tijdens de EK Zwemmen? Bestel dan nu tickets via www.ecswimming2008.nl





http://www.ecswimming2008.nl