Verwijderen multiplex platen op kroon Strijkijzer

06/03/2008 16:00

Stichting Vestia Groep

Verwijderen multiplex platen in verschillende fasen
Fraaie oplossing voor afdekking van kroon Het Strijkijzer

Begin dit jaar heeft Vestia de kroon van Het Strijkijzer geheel bedekt met 380 muliplex platen. Deze drastische maatregel zorgde voor het wegnemen van de fluittonen van de 130 meter hoge woontoren. Hierdoor was ook de overlast voor de omwonenden verholpen. Voor deze tijdelijk maatregel zoekt Vestia nu een visueel fraaiere, permanente oplossing. Daarom wordt vanaf donderdag 6 maart gestart met het demonteren van de multiplex platen in verschillende fasen.

Door de platen in 5 fasen te demonteren kan worden bepaald op welke plaatsen en onder welke weersomstandigheden de kroon van Het Strijkijzer weer gaat fluiten. De eerste fase vindt plaats aan de zijde van het Rijswijkseplein. Zodra de kroon opnieuw fluittonen veroorzaakt, wordt het gedeelte van de kroon weer afgedekt. Op deze wijze bepalen deskundigen welk deel van de kroon definitief dicht moet blijven. Daarna volgt de keuze voor een permanente oplossing.

Vestia Den Haag Zuid-Oost is één van de 13 Vestiacorporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 77.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken. www.vestia.nl.





http://www.hetstrijkijzer.nl