Politie Zuid-Holland-Zuid

06/03 Hoeksche Waard

Dordrecht , 06-03-2008 o Persberichten district III

VERDACHT VAN DIEFSTAL FIETS UIT SCHUUR
NUMANSDORP De politie heeft op woensdagmorgen een 30-jarige man uit Numansdorp aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets uit een schuur gelegen aan de Groeneweg. De bewoonster kwam er omstreeks 05.00 uur s ochtends achter dat haar fiets buiten stond. Dit terwijl de fiets altijd in de schuur staat. Na een check in de schuur bleek een herenfiets weg te zijn genomen. De politie werd ingeschakeld die een vermoeden had dat de 30-jarige verdachte mogelijk in aanmerking kwam voor deze diefstal. Dit gezien eerdere incidenten met diefstal van fietsen door hem. De dienders namen poolshoogte op het woonadres van de verdachte elders in Numansdorp. Daar troffen ze de weggenomen herenfiets aan. De verdachte werd daarop aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De fiets is in beslaggenomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

GESTOLEN AUTO
HEINENOORD De politie heeft woensdagmiddag 5 maart een 42-jarige man uit Hoogvliet aangehouden op de Boonsweg in Heinenoord. De man bleek na controle in een gestolen auto te rijden. Hij had de auto in 2007 te leen gekregen van een autobedrijf in verband met schade aan zijn eigen auto maar deze leenauto zichzelf toegeëigend en niet teruggebracht. De man heeft afstand gedaan van het voertuig. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN BEDREIGING EN MISHANDELING
HEINENOORD De politie heeft op woensdagmiddag 5 maart een 18-jarige jongeman uit Heinenoord aangehouden in de Dorpsstraat. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling van familie. Zij deden hier aangifte van waarop de politie de verdachte aanhield. Dit ging met enige moeite gepaard vanwege het verzet van de verdachte. Hij kon onder controle worden gebracht en worden afgevoerd. De verdachte is in verzekering gesteld.