Gemeente Venlo


Stadspeiling Venlo 2008

6-3-2008

In 1994 heeft het gemeentebestuur van Venlo besloten om jaarlijks een enquête onder de inwoners te houden om op de hoogte blijven van wat er onder de bevolking leeft. Zo kan beter rekening worden gehouden met de opvattingen en wensen van de burgers. Binnenkort gaat de stadspeiling 2008 van start.

Onderzoeksthema's

In de stadspeiling van 2008 zijn vragen opgenomen over de volgende onderwerpen: Brandveiligheid, het project Venlo Schoon, Afvalinzameling, Mantelzorg en Vrijwillige Thuiszorg, Alcohol- en drugsmatiging, Sportdeelname, Venlo-gevoel en saamhorigheid, het Imago van Venlo en Gemeentelijke dienstverlening.

Onderzoeksopzet

Het onderzoek wordt gehouden in de vorm van een schriftelijke enquête onder de inwoners van 18 jaar en ouder in de gemeente Venlo. In totaal zijn hiervoor willekeurig 2.000 personen uit het gemeentelijk bevolkingsregister getrokken. Deze mensen ontvangen een dezer dagen een brief met het verzoek om mee te werken aan het onderzoek. Kort daarop wordt bij deze mensen een vragenlijst bezorgd door leden van enkele plaatselijke verenigingen. De vragenlijsten worden ook weer thuis opgehaald.

Voor de betrouwbaarheid van de onderzoeksresultaten is het van belang dat zoveel mogelijk mensen meewerken aan het onderzoek. Mocht u benaderd worden met het verzoek om mee te werken aan het onderzoek, dan hopen we dat u daartoe bereid bent. De resultaten van het onderzoek worden na de zomervakantie verwacht en zullen ook op de website van de Gemeente Venlo gepubliceerd worden.