Ingezonden persbericht


Inter Access en Microsoft brengen video-collaboration in de praktijk

Bedrijven organiseren gezamenlijke contractondertekening op de eigen locaties met behulp van innovatieve Microsoft-technologie

Schiphol-Rijk, Hilversum, 6 maart 2008 - ICT-dienstverlener Inter Access heeft een samenwerkingsovereenkomst met Microsoft getekend op het gebied van collaboration-tools. De beide bedrijven hebben bij de ondertekening gebruikgemaakt van Microsofts Office Communications Server 2007, Live Meeting 2007 en de nieuwe Microsoft RoundTable-camera. Hiermee kunnen meerdere personen aan een bespreking deelnemen met behulp van videoconferencing-technologie. Deze oplossing past naadloos in de High-Performance Workplace, een nieuwe visie op kennis- en informatiemanagement, die door Inter Access is vertaald in een serie innovatieve oplossingen. De contractondertekening is een nieuwe mijlpaal in de samenwerking met Microsoft.

Eric Thijssen, Director Small & Midmarket Solutions and Partners van Microsoft tekende de overeenkomst op het kantoor van de softwareleverancier in Schiphol-Rijk en Lex Tange, directeur Consulting & Technology van Inter Access, op het kantoor in Hilversum.

Lex Tange van Inter Access: "High-Performance Workplace speelt in op een duidelijke trend naar directe beschikbaarheid van medewerkers binnen een organisatie. Instant messaging, webcollaboratie en videoconferencing zorgen ervoor dat mensen sneller en makkelijker met elkaar kunnen communiceren. De 'same time, different place' werkstijl zal de komende jaren sterk groeien en de voordelen van dergelijke systemen liggen voor de hand. Er is face-to-face contact mogelijk tussen teams die daarvoor niet hoeven te reizen. Dat bespaart tijd en kosten, en komt de productiviteit ten goede. Met deze technologie biedt Inter Access krachtige oplossingen voor intensieve, niet-routinematige interactie binnen organisaties en met klanten en partners. We leveren advies, applicaties en infrastructuur voor de High-Performance Workplace en lopen daarin ver voorop op onze concurrenten. Ons 7-voudig Microsoft Gold-Partnership, waaronder die van Information Worker, borgt onze competentie. En doordat wij zelf gebruik maken van de nieuwste Microsoft technologieën hebben we relevante ervaring in het dagelijkse gebruik ervan. "

Eric Thijssen van Microsoft Nederland is blij met de samenwerking met Inter Access op het gebied van de nieuwe communicatieproducten. "Microsoft richt zich met een breed portfolio op het bieden van geavanceerde oplossingen voor Unified Communications. Office Communications Server, Live Meeting en RoundTable spelen daar een belangrijke rol in. Met deze contractondertekening 'op afstand' laten we zien dat direct en persoonlijk contact niet altijd reistijd en -kosten met zich mee hoeft te brengen. We spelen zo gezamenlijk in op de toenemende vraag naar samenwerkingsoplossingen die de efficiency en effectiviteit van medewerkers versterken."

# # #

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq: MSFT) is opgericht in 1975 en marktleider op het gebied van software, diensten en internettechnologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks van diensten en producten, waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.

Over Inter Access
Met ruim 1.100 medewerkers in Nederland en België is Inter Access de IT-dienstverlener voor de ontwikkeling èn het beheer van de informatievoorziening van middelgrote en grotere organisaties in de publieke sector, zorg, handel, industrie en financiële dienstverlening. Met onze kernactiviteiten Consulting, Technology, Solutions en Managed Services bieden we onze klanten integrale IT-oplossingen op basis van standaardcomponenten dan wel op basis van maatwerk, of door de inzet van mensen met hoogwaardige kennis en ervaring.

Inter Access kiest bewust voor het toepassen van op standaarden gebaseerde technologie van de toonaangevende leveranciers IBM, Microsoft, Oracle en SAP. Daardoor zijn krachtige partnerships gegroeid en ontvangt Inter Access jaar na jaar prestigieuze innovatieprijzen.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Telefoon: 030 656 50 70
E-mail: interaccess@lvtpr.nl
Inter Access B.V.
Lindy Dragstra
Telefoon: 035 688 84 54
E-mail: lindy.dragstra@interaccess.nl